E limpede ca lumina zilei că mai marii urbei au demarat deja campania electorală, dar… Cum vor motiva politicienii locali promisiunile „ferme“ făcute în 2012, ale căror lucrări nici măcar nu au fost demarate?

Sinăienii vor fi nevoiţi să asiste iarăşi (pentru a câta oară?) la îmbrobodiri siropoase şi să guste din creme fetidă a gogoşilor electorale cu care puterea locală a înţeles că poate hrăni până la saţietate electoratul? Se apropie cu paşi repezi alegerile locale din iunie 2016! Asta se vede limpede datorită faptului că – vrem, nu vrem, trebuie s-o recunoaştem – ne aflăm deja într-o campanie electorală, fie ea şi mascată, demarată de câteva săptămâni bune de actuala putere locală. Căsuţele poştale ale sinăienilor, ticsite cu foaia volantă care laudă realizările mai marilor urbei, sunt poate unul din puţinele semne că afirmaţiile noastre nu sunt vorbe în vânt..

Iese în evidenţă din ce în ce mai clar faptul că actuala putere locală, prin diferite mijloace, a demarat deja campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2016. E un fapt care nu poate fi contestat, mai ales că mijloacele folosite şi acum în acest scop au devenit deja de notorietate. Nu comentăm atitudinea mai marilor urbei, pentru că nu are rost. Oricum, în toţi aceşti ani de când ţin cârma oraşului, au făcut ceea ce au făcut de cuviinţă ca să-i lămurească pe cetăţeni că numai ceea ce fac, spun sau decid ei e bine…

CONSIULIUL LOCAL VA RĂMÂNE O „MAROTĂ“ (SAU O MARIONETĂ) A PUTERII ORAŞULUI?

Ca să nu ne eschivăm în comentarii ce pot părea la un moment dat desuete legat de promisiunile pe care le face din patru în patru ani puterea locală, haideţi să aruncăm o privireasupra activităţii Consiliului local. Aşa după cum o bună parte dintre sinăieni şi-a dat seama, avem de-a face cu o simpatică maşină de vot. Câţi dintre cei pe care îi plătim pentru a decide pro-iectele ce călăuzesc destinele  oraşului nostru au curajul să spună „nu“, atunci când ar trebui într-adevăr să spună „NU“? Răspunsul la această întrebare e foarte simplu, dar, din nefericire, e şi foarte grav pentru – aţi ghicit! – destinele acestui biet oraş. Ce vor avea de auzit sină-ienii în viitoarea campanie electorală? Că vor avea spital, că vor avea cămin de bătrâni, că vor avea o salubrizare eficientă de nivel european, că vor avea şi… că vor avea de toate? Blocurile sociale trebuiau terminate de prin 2008, locuinţele pentru tinerii sub 35 de ani, asemenea. Au fost însă „anumiţi“ tineri care au primit locuinţă exact în ziua în care trebuia. În acest marasm se zbate Sinaia de prea multă vreme. Tot aşa se va zbate şi în următorii patru ani?

You may also like...

Leave a Reply