Meciuri atractive în ”Cupa Oraşului Comarnic”

sport 2 sport 3

Sala Sporturilor din Comarnic a devenit, de când a început întrecerea fotbalistică între cartierele localității, un prilej de întâlnire și recreere pentru iubitorii și practicanții sportului ”rege”, cei prezenți fiind încântați de inițiativa Primăriei și a Consiliului Local.
Duminica trecută s-au desfășurat meciurile contând pentru etapa a II-a, jucătorii echipelor venind cu forța și tăria de a învinge. Dar, cum în sport există doar învingători și învinşi, unii se vor bucura, alții vor fi dezamăgiți pentru înfrângerea suferită sau vor fi la egalitate, după scurgerea timpului regulamentar de joc. Dar, iată mai jos, o succintă descriere a ceea ce s-a întâmplat în partidele disputate în grupele A și B.
Primăria – Poliţie: 2 – 2 (1 – 2)
Deschiderea duminicii fotbalistice a fost făcută de jucătorii celor două instituții de prim rang ale localității, partida fiind extrem de disputată și echilibrată. Poate unul dintre cele mai spectaculoase jocuri văzute în aceste două etape… Echipa Poliției din Comarnic, după ce a stat în prima rundă, venise cu forțe proaspete să etaleze un fotbal plăcut celor prezenți și să se impună în disputa cu cei de la Primărie, conduși din teren (cât au putut!) și de pe margine de primarul Mircea Cocă, aceștia dorind să treacă în contul lor prima victorie după semieșecul din etapa inaugurală. A ieșit un meci superb, cu multe acțiuni la ambele porți, cu execuții de mare clasă, pe care nici profesioniștii în materie nu le fac, cu ratări incredibile dar și parade ale celor doi goalkeeperi, aceștia salvând goluri ca și făcute dar și gafe, una dintre ele fiind și un autogol (!), ce a dus la deschiderea scorului de către echipa Poliţiei. Scorul a fost majorat de polițiștii comărniceni, adversarii fiind nevoiți să alerge după egalare, care era de acum destul de departe. Dar cum în fotbal cel mai periculos scor este 2-0, edilul șef și coechipierii s-au pus pe treabă, reușind până la finele primului mitan să reducă din handicap. Repriza a doua a fost de-a dreptul magnifică, o echipă (Primăria) dorea răsturnarea scorului, alta (Poliția) încerca să-și mențină avantajul fragil pe care-l avea sau să puncteze decisiv prin contraatacuri rapide, până la urmă, după eforturi mari, egalarea s-a produs în ultimele minute ale jocului, scor care nu mulțumește pe niciuna din combatante.
Poiana 2 – Ghioşeşti: 2 – 5 (1 – 2)
Cel de-al doilea joc și primul din grupa A a adus, față-n față, pe gruparea cu numărul doi al cartierului Poiana și cei din cartierul Ghioșești, aceștia din urmă făcâdu-și debutul după ce în prima etapă au stat. Poienarii venise încrezători după succesul repurtat în prima etapă iar o nouă victorie îi ducea mai aproape de semifinale. Dar n-a fost să fie așa cum au visat pentru că au întâlnit un adversar tenace care le-au pus probleme, ba chiar i-au depășit clar în cea de-a doua repriză. Scorul a fost deschis de Poiana 2 care exulta după acestă reușită și sperau într-o nouă victorie. Dar ghioșarii au strâns rândurile, au pus stăpânire pe joc și au reușit egalarea, ba mai mult, până la finele primei reprize au luat conducerea. Repriza secundă a adus egalarea mult dorită de poienari și s-au năpustit peste adversar pentru a marca și a intra în avantaj. Adversarii au fost ca vulpea de șireată, stăvilind iureșul declanșat și plecând pe contraatacuri tăioase care au făcut furori în apărarea celor de la Poiana, cei din Ghioșești marcând de trei ori și încheind disputa cu o victorie clară.
Secăria – Topliţa: 5 – 1 (2 – 0)
Meciul cu numărul 2 din Grupa B a fost la discreția grupării din comuna Secăria care, după egalul obținut în fața Primăriei Comarnic, a reușit o victorie ce îi instalează pe primul loc al grupei și le dă speranțe pentru etapele următoare. Având în Octavian Roșculeț cel mai bun portar al zilei, secărenii au reușit o primă repriză excelentă pe care au încheiat-o cu un avantaj de două goluri, cei din cartierul Toplița reușind, la începutul celui de-al doilea mitan, să reducă diferența și să le crească speranțele pentru egalare. Dar cei din Secăria, muncitori cum îi știm, au dominat jocul marcând până spre final de trei ori și obținând o victorie concludentă.
Vatra Sat – Podu Neag: 4 – 2 (1 – 2)
Ultimul joc al zilei a fost cel dintre învinsele din prima etapă al grupei A, jucătorii ambelor echipe fiind deciși să lupte până la ultima picătură de energie pentru a obține victoria care le-ar păstra șanse de calificare în faza superioară a întrecerii. Cei din Vatra Sat, după înfrângerea surprinzătoare din prima etapă, au reușit să marcheze primii, dar gafele de portar au făcut ca prima repriză să revină celor din Podul Neag, care au întors rezultatul și au condus cu 2-1. Schimbarea de portar din repriza secundă a făcut ca gruparea din cartierul Vatra Sat să capete mai multă siguranță și să reușească un joc la adevărata lor valoare. Aceasta a dus la egalarea mult dorită, desprinzându-se până la final la două goluri diferență, victorie care-i menține în lupta pentru ocuparea unuia din primele două locuri.

Iată rezultatele și clasamentul celor două grupe:
Grupa A
Podu Neag – Poiana 2: 2 – 6 (1 – 3)
Podu Lung – Vatra Sat: 5 – 4 (2 – 3)
Poiana 2 – Ghioşeşti: 2 – 5 (1 – 2)
Vatra Sat – Podu Neag: 4 – 2 (1 – 2)
Clasament :
1-4. Ghioşeşti: 3 puncte (1 joc) (golaveraj 5 – 2)
Podu Lung: 3 puncte (1 joc) (5 – 4)
Vatra Sat 3 puncte (2 jocuri) (8 – 7)
Poiana 2 3 puncte (2 jocuri) (8 – 7)
Podu Neag 0 puncte (2 jocuri) (4 – 10)
Grupa B:
Primăria Comarnic – Secăria 5 – 5 (4 – 2)
Poiana 1 – Topliţa 7 – 3 (3 – 0)
Primăria – Poliţia 2 – 2 (1 – 2)
Secăria – Topliţa 5 – 1 (2 – 0)
Clasament :
1. Secăria 4 puncte (2 jocuri) (10 – 6)
2. Poiana 1 3 puncte (1 joc) (7 – 3)
3. Primăria Comarnic 2 puncte (2 jocuri) (7 – 7)
4. POLIȚIA COMARNIC 1 punct (1 joc) (2 – 2)
5. Topliţa 0 puncte (2 jocuri) (4 – 12)
Etapa a treia programează duminică următoarele meciuri :
Grupa A: Podu Lung – Ghioşeşti și Poiana 2 – Vatra Sat. Stă Podu Neag.
Grupa B: Poiana 1 – Poliţia și Primăria – Topliţa. Stă Secăria.

You may also like...

Leave a Reply