Câte nu ne-au promis la alegeri… şi iată cu ce ne alegem, de fapt! Oare cât timp electoratul se va mai mulţumi cu… orice?

De ceva timp încoace sinăienii au început să afle că, de fapt, o duc mai bine decât ştiau! Puterea locală se străduieşte din răsputeri să le explice oamenilor acest lucru prin intermediul foii volante care, acum, ţine locul defunctului lucios! Săptămânal ne loveşte câte un val de informaţii despre noi şi noi împliniri măreţe, despre glorioase înfăptuiri în cele mai diverse ramuri ale vieţii noastre social – politico-economice. Care mai de care mai necesare şi utile traiului sinăienilor, lucruri de care puterea locală n-a uitat… Cum de s-a întâmplat ca mai toate aceste atât de importante chestiuni să reapară în atenţie tocmai acum, la scurt timp înainte de viitoarele alegeri locale, este foarte uşor de imaginat.  De fapt, scenariul se repetă din patru în patru ani, dar unii dintre cetăţeni cu drept de vot sunt încă departe de a vedea realitatea netrunchiată de interesele clasei politice… Nici măcar să scoată o broşurică mai consistentă n-au mai catadicsit acum mai marii noştri. Se mulţumesc deocamdată doar cu o foaie volantă, atât de mare le este încrederea în talentul lor demagogic!  Sunt foarte convinşi de puterea lor de… convingere a electoratului! Sau, cel puţin, a acelei părţi a acestuia care vede şi judecă lucrurile prin prisma puerilului şi a naivităţii… Din nefericire, acea categorie care ar ieşi la vot de câte ori i se termină uleiul şi făina din cămară sau se entuziasmează în faţa unor sârme montate drept gărduţuri pe la marginea blocurilor, ţine în loc mersul lucrurilor. „Naivitatea“ aceasta este din nou pe care să împiedice Sinaia să iasă din marasmul în care puterea locală a scufundat-o în ultimele trei mandate! Rămâne să vedem ce ne va aduce această campanie electorală mascată care deja a demarat.

GARDUL E VOPSIT MEREU … P-AFARĂ?

E o metaforă! Dar, sincer, aceste metafore… „ne doare“! E normal, e firesc ca mai marii urbei să se laude acum cu aşa numitele „realizări“ de mare anvergură pe care le-au făcut pentru oraş. Aşa ar proceda orice politician! Dar mai ales unii hârşiţi ca ai noştri! Aceştia îşi dau seama de puterea de persuasiune a tot ceea ce poate fi folosit drept momeală electorală de mare impact! Ce s-ar întâmpla dacă lucrurile s-ar schimba însă radical, cu 180 de grade? Dar dacă oamenii ar afla că, legat de marile împliniri şi înfăptuiri pentru care puterea locală vrea să fie din nou votată, lucrurile nu sunt – în fapt – atât de colorate şi „lucioase“ precum le prezintă conducerea urbei? Am fi ridicoli să afirmăm – luând un mic exemplu – faptul că Sinaia nu avea urgentă nevoie de o creşă! Acum aceasta există, fiind finalizată „din întâmplare“ cât mai aproape de alegerile locale din 2016… Aşa o coordonare de zile mari mai rar! Însă creşa de acum nu prea seamănă cu ceea ce promiseseră politicienii acum aproape patru ani!

MAI CĂUTĂM LA DINŢI… CALUL DE DAR?

Terenul, generos ca suprafaţă, pe care urma să fie construită creşa şi care fusese aprobat prin hotărâre de consiliu a ieşit brusc din scenă… A dispărut în neant!  Mai marii urbei s-au gândit însă că nu-i prea indicat ca în 2016 să apară în faţa electoratului cu o creşă… lipsă! Mai ales că oamenii devin mult mai sensibili când e vorba de copii mici… Pentru că se apropie alegerile cu mare repeziciune, a fost folosită imediat soluţia „de avarie“!
În loc să se construiască o clădire nouă, special pentru mult promisa creşă, au fost dezafectate unele spaţii din imobilul grădiniţei „Floare de Colţ“, şi aşa înghesuit peste poate! Din nefericire, sinăienii au început să se mulţumească cu fărâme, cu jumătăţi de măsură, faţă de realizările importante cu care se laudă necontenit conducerea oraşului. Când vom înţelege oare că puterea locală nu ne face nici cadouri, nici favoruri? Edilii sunt plătiţi pentru a duce la bun sfârşit obiectivele promise, nu încropeli! Iar acesta este doar un modest exemplu despre cum puterea locală acţionează. Important este, după cum se vede, doar bifatul pe lista cu „rezolvate“ a unor astfel de lucruri atât de… importante! Dar exemplele ar putea continua…

You may also like...

Leave a Reply