Obiective edilitare de larg interes devin „ muniţie electorală“ pentru cei ce nu vor să-şi piardă fotoliile catifelate! Puterea locală joacă, acum, pe „mize“ mari în prematura campanie electorală pe care a demarat-o?

Să-i faci unui om un cadou cu ocazia sfintelor sărbători e un lucru cât se poate de lăudabil, fără să invocăm măcar faptul că suntem creştini sau să facem apel la divinitate. Din lăudabil, devine însă nu lăudabil, ci discutabil gestul, atunci când acesta este făcut pentru ca anumiţi politicieni să-şi atingă unele scopuri. Se pare că puterea locală ştie foarte bine cum să gestioneze astfel de momente spre propriu-i folos. Nu de puţine ori pune însă mare accent pe faptul că o parte a electoratului sinăian este naivă şi uită anumite adevăruri. Noi nu uităm să ne facem datoria şi de aceea ne vom strădui să-i trezim la realitate pe cei care, într-un fel sau altul,  se lasă influenţaţi de frumuseţea promisiunilor puterii locale! Recunoaşteţi în imaginea de faţă, stimaţi cititori, cel de-al cincilea şi ultimul bloc social pe care actuala putere locală s-a „străduit“, cu chiu cu vai, să-l vadă construit. Bineînţeles că meritul pentru construirea blocurilor sociale a fost întotdeauna asumat la greu de către mai marii urbei. Dar dacă e să luăm la bani mărunţi toată povestea, cu siguranţă nu vom avea parte de rezultate plăcute decât pentru unii dintre sinăieni.

MAI MULT DE UN CINCINAL DE NEPUTINŢĂ…

Vă întrebaţi de ce s-au grăbit aleşii noştri să se bată cu pumnii în piept încă de prin 2008-2009 că au toate sumele necesare şi că pentru ei nu va fi mare lucru ca să pună una peste alta cărămizile şi să zămislească blocurile sociale? Ei bine, chiar şi azi se poate vedea că nu asta a fost prioritatea lor.Blocurile sociale au fost întotdeauna folosite cate-goric drept momeală electorală. Ce om care riscă să doarmă în stradă nu te votează atunci când îi dai un acoperiş deasupra capului, indiferent de condiţii? Cele cinci blocuri sociale trebuiau terminate în 2009 cel târziu. Iată însă că, acum, după atâţia şi atâţia ani, asistăm la folosirea ultimului bloc social ca momeală electorală pentru alegerile din 2016. Asta e Sinaia celor care votează gărduţuri electorale, abonamente gratuite şi alte asemenea mari înfăptuiri ale puterii locale. Cei care de Crăciun vor primi „cadou“ din partea administraţiei locale actuale locuinţele sociale ar trebui să-şi facă socoteala câţi bani au aruncat pe chirie şi cât s-au chinuit pe unde au locuit până acum. Pentru că blocul trebuia dat în folosinţă în 2009! Entuziasm gratuit, şi pricepere politică, iată cheia succesului puterii locale sinăiene!

În 1989 de Crăciun, toţi românii urlau în gura mare că „şi-au luat raţia de libertate“. Atunci a fost vorba de o încleştare foarte dură… Rezultatele, speram cu toţii, că se vor vedea foarte curând. Iată că se văd! Din 2008 şi până la finele lui 2015 puterea locală nu a fost în stare să finalizeze ultimul bloc social deşi a primit ani  la rând bani de la minsiterul de resort. Bani care s-au întors de unde au venit.

You may also like...

Leave a Reply