Bucuraţi-vă sinăieni, căci profitul lor înseamnă bunăstarea voastră! Maşini din alte oraşe să fie, că operatori de caracatiţe avem şi vom avea berechet!

După cum se poate observa şi din imagine, stimaţi cititori, puterea locală ştie mult mai bine decât oricine să facă tot ceea ce este necesar pentru ca viaţa în Sinaia să-şi urmeze cursul ei firesc, normal, şi să nu fim tracasaţi de comportamentul unora care îşi închipuie că, veniţi de pe alte meleaguri, aici pot face ce vor! Tocmai când ne întrebam ce se mai întâmplă cu serviciul operatorilor de blocare a roţilor autoturismelor parcate aşa-zis ilegal, iată că răspunsul a venit de la sine. Nu ne-a fost deloc greu să-l descoperim, văzând din nou maşinile unor turişti rătăciţi prin Sinaia, blocate la moment…

Toată lumea ar trebui să fie, din nou, cât se poate de fericită. Bugetul local va avea acum numai de câştigat pentru că operatorii de caracatiţe şi-au intrat din nou în mână şi îşi fac datoria pe deplin, aşa cum ne-au obişnuit până acum!

EXCESUL DE ZEL E DE LA SINE ÎNŢELES

Pentru că numai cine nu munceşte nu greşeşte, avem parte uneori şi de mici sincope în ceea ce-i priveşte pe de la acest temut serviciu al primăriei sinăiene. În parcarea de la hotel Caraiman s-au amenajat trei locuri special pentru autoturismele personalului medical de la policlinica de peste drum. Evident, cine nu are ecuson de doctor şi parchează acolo se trezeşte, la moment, cu caracatiţa pe roate. E un lucru normal atâta timp cât policlinica are porţile deschise, iar medicii se află la program. Din nefericire însă conducătorii auto care nu sunt medici ai unităţii sanitare respective se trezesc cu caracatiţa pe roată chiar dacă parchează în acele locuri atunci când policlinica este închisă! Şi, după câte ştim, de vinere după-amiază şi până luni dimineaţa policlinica de la gară nu funcţionează. Atunci de ce locurile de parcare să stea goale când, şi aşa, Sinaia suferă de o lipsă acută de locuri de parcare?

UN FIRESC BILANŢ LA SFÂRŞIT DE AN

Puterea locală susţinea sus şi tare că banii proveniţi din amenzile încasate de operatorii de caracatiţe vor fi folosiţi exclusiv pentru a sprijini diverse domenii de activitate. Pentru învăţământ, sănătate, cultură ş.a.m.d. Reiterăm o veche întrebare: concret, câţi bani şi unde au ajuns din aceste amenzi?

Foamea de bani a operatorilor de caracatiţe este nemăsurată. Probabil au sarcini precise de la şefii lor astfel încât să aibe încasări cât mai mari. Am înţeles că e nevoie de o fluidizare a traficului şi de pedepsirea şoferilor care obturează bunul mers al circulaţiei rutiere. De aici şi până la a pândi maşinile turiştilor care parchează pe străduţele laterale e distanţă mare…

You may also like...

Leave a Reply