Etapă plină de suspans în ”Cupa Oraşului Comarnic”

vatra sat - ghiosesti echipele Vatra Sat -Ghioşeşti

Duminica de 8 noiembrie 2015 a fost una cu însemnătate deosebită pentru că, în afară de Cupa Orașului Comarnic, era și ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. Comărnicenii au venit la Sala sporturilor să asiste la meciurile din cadrul etapei a 4-a și să savureze alături de prieteni momente unice în viața lor. În calendarul popular, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril sunt percepuți ca niște ființe divine, întotdeauna prezente în viața oamenilor, veghind din ceruri și, mai ales, de pe pământ, asupra muritorilor, arzându-le păcatele mărunte și având grijă ca sufletele lor să fie curățate de greșeli cu prilejul posturilor și rugându-se la Dumnezeu pentru ei. Fotbal, mici și bere, acestea au fost ”ingredientele” unei duminici de toamnă pentru cei ce au venit să se recreeze și să asiste la jocurile programate în sală, vremea fiindu-le prielnică. În timp ce afară grătarul era încins și micii sfârâiau pe el în așteptarea clienților, în sală te așteptau meciuri încinse, fiecare din combatante dorind cu orice preț victoria, în vederea calificării în faza semifinalelor și finalelor, de multe ori depășindu-se limitele regulamentului de fotbal și trecând în cealaltă extremă, a violenței și a actelor reprobabile. Așa s-a întâmplat și în partida dintre echipele cartierelor Vatra Sat și Ghioșești unde, din cauza actelor de huliganism manifestate de jucătorii echipei Ghioșești (injurii, scuiparea și lovirea arbitrului), meciul a fost oprit și omologat cu scorul de 3-0 în favoarea echipei Vatra Sat, scorul la momentul opririi partidei fiind 3-2 pentru cei din cartierul Vatra Sat. Iată mai jos cele mai importante aspecte ale jocurilor din această superbă duminică de noiembrie.

Poliţia Comarnic – Topliţa 10 – 1 (5 – 1)
Primul meci al zilei a fost cel dintre aspiranta la ocuparea măcar al locului doi în grupă, trupa Poliției locale, care permite accederea în semifinalele turneului, și ”lanterna roșie”a grupei B, echipa cartierului Toplița, fără nici un punct la activ. Venită după un eșec în fața liderului, polițiștii comărniceni au apăsat pe accelerație și după primul mitan scorul le era favorabil cu 5-1. Deoarece lupta pentru ocuparea locului secund (primul loc este amanetat de Poiana 1) se va da între cei de la Interne și Primărie. Rezultatul între ele a fost egal, criteriul următor este golaverajul, așa că polițiștii s-au pus pe treabă și i-au ”amendat” pe cei de la Toplița cu încă cinci goluri, scorul final fiind 10-1, cel mai categoric scor de la începutul competiției. Și cum Primăria a stat în etapa aceasta, urmează ultima rundă care va fi decisivă pentru calificare, Primăria dând piept cu liderul (Poiana 1). Poliția va fi pe urmele Secăriei şi vom vedea ce va ieși din aceste dueluri duminica viitoare.

Vatra Sat – Ghioşeşti 3 – 0 (la masa verde)
Partida cu numărul 2 a zilei și prima din grupa A, a fost una cu cântec despre care n-aș vrea să mai vorbim, dar… După ce trupa din Ghioșești a reușit să conducă la pauză cu 2-1, formația din cartierul Vatra Sat a reușit o repriză secundă de excepție, egalând și preluând conducerea cu 3-2. Acest scor a fost menținut până aproape de final când jucătorii din Ghioșești n-au fost mulțumiți de deciziile arbitrului, înjurându-l, scuipându-l și lovindu-l, ceea ce a dus la fluierul de final, rezultatul meciului fiind 3-0 pentru Vatra Sat.

Poiana 1 – Secăria 3 – 0 (2 – 0)
După ce au triumfat în Cupa Mediului la Breaza, liderul Grupei B, Poiana1, a venit să-și consolideze locul printr-o nouă victorie, de data aceasta victimă numindu-se echipa comunei Secăria, o surpriză plăcută a acestei întreceri, dar care n-a putut să facă față ”mașinăriei” fotbalistice etalată de ”galbeni-negrii”. După o primă repriză dominată de prima echipă a cartierului Poiana în care s-au marcat două goluri, altele fiind salvate de portarul Octavian Roșculeț, a urmat cel de-al doilea mitan. Poienarii au rulat întregul lot și au reușit să mai marcheze o singură dată, rezultatul final fiind unul de neprezentare.
Totuși, cei din Secăria mai au o șansă pentru a accede în careul de ași: victorie contra Poliției și înfrângere sau meci egal al Primăriei contra liderului. Sunt multe calcule de făcut pentru ultima etapă a acestei grupe, în afară de Poiana 1 care este deja calificată, șanse având toate cele trei echipe rămase în cursa pentru locul doi (Primăria, Poliția și Secăria).

Podu Lung – Podu Neag 8 – 3 (4 – 0)
Una dintre revelațiile acestei competiții este, fără îndoială, gruparea cartierului Podu Lung care a reușit să se instaleze în fotoliul de lider încă din etapa a treia și să se califice pentru faza următoare a întrecerii, unde, conform programului, va întâlni ocupanta locului secund din grupa B. În partida contra celor din Podu Neag, care ocupau ultima poziție în clasament fără să obțină vreun punct, ”gașca” de pe primul loc a reușit o primă repriză excelentă, perforând plasa porții adverse de patru ori. A doua repriză a fost tot la discreția locului unu care a condus cu 7-0, meciul terminându-se la o diferență de 5 goluri. Iată rezultatele și clasamentul după patru etape:

Grupa A
Podu Neag – Poiana 2: 2 – 6 (1 – 3)
Podu Lung – Vatra Sat: 5 – 4 (2 – 3)
Poiana 2 – Ghioşeşti: 2 – 5 (1 – 2)
Vatra Sat – Podu Neag: 4 – 2 (1 – 2)
Podu Lung – Ghioşeşti: 3 – 1 (1 – 1)
Poiana 2 – Vatra Sat: 3 – 3 (3 – 2)
Vatra Sat – Ghioşeşti: 3 – 0 (masa verde)
Podu Neag – Podu Lung: 3 – 8 (0 – 4)
Clasament :
1. Podu Lung 9 puncte (3 jocuri) (16 – 8)
2. Vatra Sat 7 puncte (4 jocuri) (14 – 10)
3. Poiana 2 4 puncte (3 jocuri) (11 – 10)
4. Ghioşeşti 3 puncte (3 jocuri) (6 – 8)
5. Podu Neag 0 puncte (3 jocuri) (7 – 18)

Grupa B
Primăria Comarnic – Secăria 5 – 5 (4 – 2)
Poiana 1 – Topliţa 7 – 3 (3 – 0)
Primăria – Poliţia 2 – 2 (1 – 2)
Secăria – Topliţa 5 – 1 (2 – 0)
Poiana 1 – Poliţia 7 – 4 (3 – 1)
Primăria – Topliţa 9 – 4 (3 – 1)
Topliţa – Poliţia 1 – 10 (1- 5)
Secăria – Poiana 1 0 – 3 (0 – 2)
Clasament :
1. Poiana 1 9 puncte: (3 jocuri) (17 – 7)
2. Primăria Comarnic: 5 puncte (3 jocuri) (16 – 11)
3. Poliţia Comarnic: 4 puncte (3 jocuri) (16 – 10)
4. Secăria: 4 puncte (3 jocuri) (10 – 9)
5. Topliţa: 0 puncte (4 jocuri) (9 – 31)
Etapa a V-a programează duminică următoarele meciuri :
Grupa A: Podu Neag – Ghioşeşti și Podu Lung – Poiana 2

Grupa B: Secăria – Poliţia Comarnic și Primăria Comarnic – Poiana 1.

You may also like...

Leave a Reply