”Cupa Orașului Comarnic”! Ultima etapă a clarificat cele patru echipe care se vor bate pentru cucerirea trofeului

Etapa a cincea și ultima din cadrul competiției de fotbal în sală, dotată cu trofeul pus în joc, a limpezit apele în cele două grupe. Meciurile disputate au fost de un real dramatism care au dus la calificări spectaculoase, mai ales pentru locul secund din fiecare grupă, pentru că locurile întâi erau deja ocupate încă din etapa a IV-a (Podu Lung și Poiana 1).
Cea mai spectaculoasă calificare a fost a echipei a doua din cartierul Poiana, care a reușit surpriza, umilind liderul grupei A, gruparea din Podu Lung, cu un categoric 5 – 0 (!!!), detronând-o de pe poziția a doua pe cea din cartierul Vatra Sat, cu toate că ambele combatante aveau același număr de puncte, soarta locului doi decizându-se la golaveraj.
În grupa B am asistat, ca și în cealaltă grupă, la prima înfrângere a ocupantei primului loc. Echipa Primăriei localității s-a impus contra primei echipe din cartierul Poiana, victorie ce a dus la calificarea în careul de ași de pe poziția secundă. Este adevărat că potențialul fizic al trupei Poiana 1 a fost mediocru și lipsa unor piese de bază s-a văzut în angrenajul jocului, majoritatea componenților fiind istoviți după botezul copilului unuia dintre componenții echipei.
În rândurile ce urmează sunt relatate cele mai importante momente din partidele ultimei etape, înainte de semifinale și finale.
Ghioşeşti – Podu Neag 12 – 5 (5 – 2)
Deschiderea duminicii fotbalistice au făcut-o echipele ce nu mai aveau șanse la primele două locuri din grupa A. Lanterna roșie, formația cartierului Podu Neag, a dat piept cu recalcitranta etapei trecute, echipa cartierului Ghioșești. A fost un meci plăcut, fără durități, cu multe faze spectaculoase și multe goluri, gustate din plin de numerosul public venit să asiste, să aplude și să susțină echipa favorită. După o primă repriză, încheiată cu un avantaj clar, cei din Ghioșești, care s-au dovedit extrem de cuminți, cerându-și scuze pentru ieșirea nesportivă din etapa trecută(arătând că a fost un accident, fiind învățare de minte pentru viitor), au dominat și cea de-a doua repriză impunându-se la o diferență de 7 goluri.
Secăria – Poliţia Comarnic 2 – 7 (0 – 0)
Unul din meciurile ”cheie” ale zilei și grupei B a fost cel dintre formația comunei Secăria și Poliția orașului Comarnic, ambele aspirante la ocuparea locului doi ce ducea la calificarea mult dorită. A fost un joc extrem de disputat, fiecare din jucători fiind concentrați la maxim. Așa se explică că după primele 30 de minute de joc scorul era tot 0-0.
Pauza a fost un sfetnic bun pentru polițiști, care au deschis scorul. Replica celor din Secăria n-a întârziat mult, aceștia reușind să egaleze și să preia conducerea. A urmat o cădere neașteptată a secărenilor, care au fost dominați de cei care mențin ordinea și disciplina orașului, aceștia egalând și marcînd de alte 5 ori până la finele celor 60 minute.
A fost o victorie categorică care le dădea șanse de calificare polițiștilor comărniceni, asta numai în cazul în care Primăria lua bătaie sau termina la egalitate cu Poiana 1.
Poiana2 – Podu Lung 5 – 0 (1 – 0)
Cel de-al treilea meci al zilei a fost cel care decidea echipa ce se clasa pe locul secund, șanse având gruparea din cartierul Vatra Sat și cei de la Poiana 2. La o victorie cu 3-0 a formației cu numărul doi din cartierul Poiana, aceștia erau la egalitate perfectă, atât la puncte cât și la golaveraj, cu cei din Vatra Sat, departajarea în acest caz fiind făcută printr-un meci de baraj între ele. Dacă Poiana 2 câștiga cu 4-1, 5-2, 6-3, etc. era calificată pentru că avea goluri mai multe înscrise decât cei din Vatra Sat. În cazul unei înfrângeri sau meci egal, Poiana 2 era scoasă din calcule, calificată fiind Vatra Sat. Intrând pe teren cu o ambiție extraordinară și încurajată de cei din tribună, Poiana 2 a făcut un meci perfect, reușind să se mobilizeze exemplar și să dea o replică peste așteptări liderului grupei, formația din cartierul Podu Lung. După o primă repriză încheiată cu un avantaj minim, poienarii s-au dezlănțuit în cea de-a doua, perforând plasa porții podenilor de patru ori și obținând un succes uluitor care le-a adus calificarea în semifinale.
Primăria Comarnic – Poiana1 8 – 5 (3 – 2)
Un alt joc ”tare”, care decidea calificarea în faza semifinalelor și finalelor, a fost cel dintre bugetarii localității și ocupanta primului loc, Poiana 1, echipă ce era deja calificată. Veniți cam obosiți și fără vlagă, lipsiți și de câteva piese de bază importante, după un chef de pomină, trupa numărul unu a cartierului Poiana n-a mai repetat evoluțiile din ultimele partide, fiind depășită de cei de la Primărie, care, susținuți de pe margine de edilul șef, Mircea Cocă, și vicele Costel Petre, a reușit o victorie destul de clară. Scorul de 8 – 5 arată că bugetarii s-au mobilizat exemplar, obținând calificarea mult visată.
Iată cum arată clasamentele finale:
Grupa A:
1. Podu Lung 9 puncte (4 jocuri) (16 – 13)
2. Poiana 2 7 puncte (4 jocuri) (16 – 10)
3. Vatra Sat 7 puncte (4 jocuri) (14 – 10)
4. Ghioşeşti 6 puncte (4 jocuri) (18 – 13)
5. Podu Neag 0 puncte (4 jocuri) (12 – 30)
Calificate pentru semifinale: Podu Lung și Poiana 2
Grupa B:
1.Poiana 1 9 puncte (4 jocuri) (22 – 15)
2.Primăria Comarnic 8 puncte (4 jocuri) (24 – 16)
3.Poliţia Comarnic 7 puncte (4 jocuri) (23 – 12)
4.Secăria 4 puncte (4 jocuri) (12 – 16)
5.Topliţa 0 puncte (4 jocuri) (9 – 31)
Calificate pentru semifinale: POIANA 1 și PRIMĂRIA COMARNIC
Semifinalele sunt programate duminică cu începere de la ora 10:30, astfel: PODU LUNG – PRIMĂRIA COMARNIC
POIANA 1 – POIANA 2

You may also like...

Leave a Reply