Edilii sinăieni scot intransigenţa din teacă! Proprietarii vilelor părăginite şi terenurilor neîngrijite vor fi taxaţi din greu la impozite!

Ca un făcut, de fiecare dată când – din patru în patru ani – se apropie fatidicul moment al alegerilor locale, oraşul are parte de diverse surprize! Din categoria celor benefice, bineînţeles, dar de care trebuia să avem parte cu destulă vreme în urmă, pentru ca Sinaia să nu mai alunece – din diverse puncte de vedere – pe panta promiscuităţii edilitare! Mai nou, se pare că aleşii noştri şi-au adus aminte de reala importanţă a aspectului estetic al Sinaiei. La degradarea gravă a acestuia – o catastrofă pentru turism! – contribuie din plin imobilele lăsate în paragină (după retrocedarea către noii proprietari!).

MAI BINE MAI TÂRZIU DECÂT NICIODATĂ!

Problema deteriorării crunte a aspectului estetic al Sinaiei, care acum numai a „Perlă a Carpaţilor“ nu mai arată, nu e deloc nouă. Evident, autorităţile locale o cunoşteau, dar până în momentul de faţă n-am avut rezultate notabile în combaterea acestui nedorit fenomen. Au existat doar intervenţii sporadice, acolo unde lucrurile atinseseră aproape paroxismul, iar situaţia era gata să scape de sub control! Dar, mai bine mai târziu decât niciodată… Cel puţin teoretic, acum s-a trecut la luarea de măsuri concrete în sensul celor afirmate mai sus. În ultima şedinţă a Consiliului local a fost aprobat un proiect de hotărâre privitor la criteriile de încadrare a clădirilor şi terenurilor situate în intravilan în categoria clădirilor şi terenurilor neîngrijite, în vederea majorării impozitului pentru aceste imobile.

SE VEHICULEAZĂ PROCENTE AMEŢITOARE…

… care ar putea ajunge în cazurile grave chiar şi până la majorarea impozitelor cu 500 la sută, după cum reiese din raportul de specialitate întocmit de specialiştii din primărie pe marginea acestui proiect de hotărâre. Din acelaşi act normativ local luăm notă şi de justificarea autorităţilor locale responsabile pentru luarea acestei măsuri drastice: „Având în vedere că pe teritoriul oraşului Sinaia se află clădiri şi terenuri neîngrijite, care afectează atât aspectul arhitectural şi imaginea generală a oraşului Sinaia, cât şi siguranţa cetăţenilor, se impune adoptarea unor măsuri care să elimine situaţiile neplăcute şi periculoase care pot apărea ca urmare a existenţei clădirilor şi terenurilor neîngrijite“. Corect… Trecând peste faptul că această măsură coercitivă vine mult prea târziu, în esenţă este mai mult decât benefică! Rămâne însă de văzut dacă va produce efectele scontate, iar proprietarii se vor apuca de treabă.

You may also like...

Leave a Reply