Există interese mai presus de înţelegerea vulgului… A devenit un „brand” al puterii locale tărăgănarea construirii spitalului?

Categoric lucru! O parte (din păcate consistentă!) a electoratului sinăian se dovedeşte în diverse situaţii mult mai răbdătoare decât ar trebui. În atari condiţii, dacă lucrurile vor continua şi pe viitor să se deruleze în acelaşi ritm susţinut legat de construirea noului spital orăşenesc, s-ar putea să avem o mare surpriză. Vom fi martorii unei foarte triste aniversări! Nu mai e prea mult şi se va împlini un sfert de veac (!!!) de când a fost turnată prima mistrie de ciment la temelia clădirii care şi acum aşteaptă în ruină o intervenţie concretă a autorităţilor responsabile… Ar fi într-adevăr un lucru regretabil să asistăm la o asemenea aniversare, la o tărăgănare de un sfert de veac a construirii unui atât de important obiectiv edilitar, de care ar putea beneficia chiar şi oameni suferinzi din alte localităţi învecinate! Penibilă este însă şi lentoarea balcanică, tărăgănarea inexplicabilă pe care o vedem în prezent din partea puterii locale legat de noul spital. Cu toate promisiunile ei frumoase şi colorate – care curg gârlă! – cu tot…

DIN NOU NE-AM ENTUZIASMAT… DEGEABA?

Cu ceva timp în urmă au apărut, lângă ruina spitalului, două barăci metalice – sediul organizării de şantier. Toată suflarea a avut atunci moment de relaxare la gândul că treaba a început să meargă şi nu va mai trece un ocean de timp până când vom putea beneficia de noul spital. Mare greşeală! Iată, zilele, lunile, trec cu repeziciune şi lâncezeala acestui şantier capătă o amploare din ce în ce mai mare. Mai ales datorită faptului că puterea locală dispune acum de fonduri suficiente, am crezut că pe acel şantier, din clipă în clipă, vor apărea duduind utilajele, macaralele, iar lucrătorii vor forfoti necontenit! Unde mai pui că în această toamnă vremea a fost mai mult decât generoasă cu noi. Deci, front de lucru ar fi existat din plin… Oare nu se plictisesc cei care ocupă barăcile organizării de şantier din pricina unei activităţi atât de febrile?

CÂND PUTEM OARE IEŞI DIN ACEASTĂ DILEMĂ?

N-ar fi rău să ne amintim şi de faptul că iniţial proiectul noului spital prevedea o clădire cu subsol, parter şi şase nivele. Acum s-a renunţat la idee şi s-a decis soluţia unei clădiri cu doar două etaje! Degeaba însă, pentru că nici aşa se pare că nu vom asista prea curând la finalizarea noului spital (vorbim despre ani de zile!). E drept că pe la noi marea majoritate a lucrărilor edilitare întârzie vreme îndelungată. E un fel de „brand” al puterii locale! Dar ceea ce se petrece în cazul de faţă a depăşit deja anumite limite. Ideea existenţei anumitor interese la nivel înalt devine din ce în ce mai pregnantă. Acestea sunt, ca de obicei, mai presus de înţelegerea maselor… Dacă aşa stau lucrurile, atunci sinăienii ar trebui să-şi pună serioase semne de întrebare. Mai ales atunci când dau nas în nas cu propaganda puterii locale! Şi în mod special în vara lui 2016, când vor fi invitaţi la vot pentru noile alegeri locale! În schimb, dacă nu avem de-a face cu cine ştie ce interese absconse, de mare anvergură, ci e vorba doar de indiferenţă, de indolenţă vizavi de nevoile oamenilor din partea puternicilor oraşului, probabil că orice comentarii sunt de prisos….

P.S. Trei întrebări simple pentru puternicii oraşului:
1. Şi anul acesta, ca şi anii trecuţi, sumele importante destinate spitalului vor fi relocate altor direcţii pentru că nu s-au putut cheltui banii?

2. Va fi folosită din nou construirea spitalului drept momeală electorală şi la alegerile locale din 2016, deşi până acum, în aproape patru ani de la prima promisiune, în afară de plimbatul hârtiilor n-am avut parte de mai nimic concret?

3. Forfota pe şantier va izbucni abia în campania electorală din anul viitor, pentru ca puterea locală să profite direct de îmbunătăţirea capitalului de imagine?

You may also like...

Leave a Reply