Metodele de lucru ale edililor ascund mistere nebănuite? Puterea locală a modificat criteriile de acordare a locuinţelor sociale!

 

criterii ierarhizareDupă mai bine de şase ani de aşteptare chinuitoare pentru cei cu grave probleme locative şi tărăgănări aproape nejustificabile din partea puterii locale, se pare că, în sfârşit, cel de-al cincilea bloc social din Sinaia va fi în curând gazda celor care au atât de mare nevoie de aceste apartamente. Bineînţeles, puterea locală nu putea scăpa un asemenea prilej şi a tras de timp până la un moment cât mai aproape de viitoarele alegeri locale din vara lui 2016. S-ar părea că acesta va fi ales cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, astfel încât amploarea şi tam-tamul care se va face odată cu predarea cheilor către noii locatari să ducă la câştigarea unui cât mai mare capital de imagine pentru puterea locală. Asta în cazul în care într-adevăr lucrările de finisaj la acest imobil vor fi încheiate până de Crăciun şi nu ne vom trezi că totul a fost doar o speculaţie bine gândită şi ordonată de şefii foii volante lucioase. N-ar fi mare lucru să avem surpriza ca apartamentele să fie date locatarilor chiar în campania electorală sau poate de Paşte, ca oamenii să ţină cât mai bine minte în cabina de vot că singura care le vrea binele este numai şi numai actuala putere locală.

CRITERIILE DE IARAHIZARE, ETERN MODIFICATE

Emoţiile celor care râvnesc la o astfel de locuinţă socială au fost ceva mai crescute zilele acestea. E şi firesc, pentru că aleşii noştri au luat o hotărâre de maximă importanţă. Astfel, pe masa de lucru a edililor, la ultima şedinţă de consiliu local, s-a aflat un proiect de hotărâre privind modificarea criteriilor de ierarhizare prin punctaj pentru întocmirea ordinii de prioritate a chiriaşilor care locuiesc sau au locuit în imobile retrocedate foştilor proprietari. Iniţiator al acestui act normativ a fost Comisia socială din cadrul primăriei sinăiene. Nu plecăm niciodată urechea la bârfe, pentru că avem ferma convingere că mai marii urbei şi sistemul administrativ sinăian nu fac nimic din ce-ar putea părea, fie şi cu un milimetru, ieşit în afara cadrului legal. Ciudat lucru însă cum, de fiecare dată când se apropie darea în folosinţă a unui bloc de locuinţe sociale, mai marii urbei se tot sucesc, se tot răzgândesc. Criteriile de acordare a imobilelor respective se schimbă iar şi iar… Unde o fi oaare explicaţia adevărată?

You may also like...

Leave a Reply