Nici măcar Dorel nu mai are chef să vină la muncă? Şantierul de la Peleş e pustiu! Pustiu, pustiu…

DSCN9354

\Apropierea galopantă a alegerilor locale din vara lui 2016 atrage după sine o activitate edilitară din ce în ce mai frenetică. Dă bine la imagine ca sinăianul cu drept de vot să vadă cum aleşii (viitori candidaţi) se implică adânc în rezolvarea problemelor! Alegătorii vor şti cine le vrea cu adevărat binele şi le merită încrederea (şi votul!)…  Aşa se face probabil că tocmai acum mai marii noştri şi-au adus aminte de importanţa Aleii Peleşului. Dar mai ales de gravele deficienţe de care suferea acest drum şi care-şi aşteptau de atâta amar de vreme rezolvarea.

GRABA STRICĂ ÎNTOTDEAUNA TREABA!

Probabil că asta o fi, mai nou, deviza şantierului în cauză, altminteri lucrurile sunt greu de explicat… De curând am făcut o scurtă „vizită de lucru” pe şantierul Aleii Peleşului. Nu mică ne-a fost mirarea când am văzut că acesta era aproape pustiu. Nu era nici pe departe vreo zi de weekend sau vreo sărbătoare, pentru ca muncitorii să-şi fi luat liber. Şi nici nu ne aflam în timpul pauzei de masă… Pe tot acest drum pustiu. parcă părăsit – trudea un singur om, nivelând grijuliu cu mistria mortarul din jurul unor borduri. Să fie oare vorba despre un nou procedeu tehnologic, despre o altfel de metodă, cu succesiuni deosebite… Te pomeneşti că se lucrează pe rând, pentru a nu se încăleca fireştile etape ale lucrării… Chiar dacă e vorba despre o lucrare deosebită, sau pur şi simplu despre o obişnuită tărăgănare a lucrurilor, până la urmă tot puterea locală iese în avantaj. Cu cât se apropie mai mult termenul de finalizare a lucrării de alegerile locale, cu atât mai mult capital de imagine va acumula elita politică a oraşului.

VOM AVEA IAR JUMĂTĂŢI DE MĂSURĂ?

Chit că şi Aleea Peleşului va fi folosită drept momeală edilitară în 2016, se pare că şi de această dată vom avea parte de lucrări de „înaltă calitate“ şi jumătăţi de măsură. După cum se poate observa şi din imagine, decopertarea pavelelor de piatră s-a făcut cu mare profesionalism în jurul gurii de canal. Nu e greu de imaginat cum va arăta în final îmbinarea dintre cele două straturi de pavele… Să nu uităm, în acelaşi context, că până şi pavelele nou-nouţe, recent montate pe bulevardul central, au cam început să se dezbine… Nu ne mai rămâne decât să aşteptăm cu interes finalizarea lucrărilor!

După decopertarea Aleii Peleşului în vederea executării actualelor lucrări de reparaţii a canalizării întreg pavajul din piatră cubică a fost aruncat peste gard, în pădure. Să credem că acesta nu va mai fi folosit şi va fi turnat în loc covor asfaltic? Asta numai edilii noştri ar putea s-o ştie, dar cu condiţia să nu se răzgândească şi ei între timp!
În orice caz, se pare că respectiva piatră cubică a intrat deja în atenţia amatorilor de chilipiruri.

You may also like...

Leave a Reply