Trudind cu asiduitate pentru propăşirea Sinaiei şi binele cetăţeanului… Aleşii s-au întrunit într-o nouă şedinţă a Consiliului local

Aleşii noştri nu sunt în vacanţă, cum ne-am temut! Ei sunt mai prezenţi ca niciodată în viaţa urbei, iar acest lucru „se vede“! Astfel, marţi, 10 noiembrie a.c. edilii s-au întrunit cu mic, cu mare, într-o nouă şedinţă (de data aceasta ordinară, nu „de îndată“) a Consiliului local. Manifestarea s-a desfăşurat în proaspăt renovatul sediu al primăriei oraşului şi a beneficiat de echipa completă, în sală fiind prezent, după cum ştiam că îi este bunul obicei, şi edilul-şef. De altfel domnia sa se constituie – alături de Comisia de urbanism – în iniţiatorul majorităţii proiectelor de hotărâre supuse votului executivului sinăian de această.

O ORDINE DE ZI FOARTE… CONSISTENTĂ!

Ordinea de zi a acestei şedinţe a Consiliului local a fost una consistentă nu numai din punct de vedere al numărului de propuneri de acte normative supuse la vot – în număr de 25 – ci mai ales datorită importanţei covârşitoare a acestora.
Plus de asta, aleşii au avut parte şi de o mică surpriză, care s-a constituit într-o Ordine de zi suplimentară, ceea ce justifică adjectivul din subtitlu. Cât priveşte votul proiectelor de hotărâre, totul s-a desfăşurat într-o atmosferă de normalitate. Fără crâcneli inutile, neavenite, pentru că aleşii ştiu exact cum trebuie să se manifeste în astfel de situaţii.  Ei au dovedit cu vârf şi îndesat că nu intenţionează niciodată să obstrucţioneze în vreun fel votarea lucrurilor bune pe care puterea locală le vrea pentru Sinaia şi locuitorii ei.  Vorba aceea: mâna ridicată în semn de aprobare la întrebarea: „Cine este pentru?“ te fereşte de multe! Ba îţi poate aduce uneori anumite aprecieri favorabile din partea… cui trebuie!

CHESTIUNILE IMOBILIARE, O COMPONENTĂ ESENŢIALĂ…

… şi de această dată a ordinii de zi a şedinţei, aşa cum de altfel ne-am obişnuit. S-au discutat şi supus la vot proiecte de hotărâre privind evidenţierea în domeniul privat al oraşului a unor terenuri, diverse alte vânzări de terenuri, închirieri şi alipiri de astfel de imobile. Nu au lipsit nici acte normative locale prin care s-a decis prelungirea termenelor de începere sau finalizare a anumitor construcţii sau prelungiri de contracte de închiriere. Şi ştim cu toţii cât de intransigenţi sunt mai marii urbei când vine vorba de astfel de lucruri atât de… delicate! Nu au lipsit, bineînţeles, nici acte normative privitoare la finanţele publice, dar şi la alte subiecte legaate de diverse chestiuni edilitare, care trebuiau grabnic reglementate. În loc de încheiere, o veste pentru taximetrişti, să sperăm bună. Deocamdată aleşii au renunţat la apropiatul termen limită la care toată suflarea breslei respective trebuia să-şi vopsească taxiurile în galben ca la New York. Deocamdată prevedera respectivă a fost dată deoparte, până la noi ordine! Se pare că o decizie finală în acest sens se va lua abia spre sfârşitul anului, cu ocazia ultimei şedinţe a Consiliului local din 2015.

You may also like...

Leave a Reply