”Cupa Orașului Comarnic”! Poiana 1 și Podu Lung se vor înfrunta pentru cucerirea marelui trofeu

poiana 1 - poiana 2(semifinala 2)

Așa cum probabil știți din numărul trecut al ziarului, duminică s-au disputat, în penultimul act, semifinalele competiției de fotbal ”Cupa Orașului Comarnic”, mișcare fotbalistică de mare amploare care a cuprins întreaga suflare de comărniceni, iubitori și practicanți al sportului ”rege” din toate cartierele localității.

După o luptă crâncenă în grupe, care a durat cinci etape, cele 4 semifinaliste s-au ”duelat” pentru ocuparea tronului mult râvnit, meciurile fiind urmărite cu viu interes de cei înnebuniți după fotbal, venind de la mic la mare la sală ca suporteri și simpatizanți pentru echipele ce urmau să joace.
În continuare vom descrie ce s-a întâmplat în semifinale.

Podu Lung – Primăria Comarnic 5 – 3 (4 – 1)
Ocupanta primului loc în grupa A, trupa cartierului Podu Lung, a primit replica ”bugetarilor” din Comarnic, care au încheiat pe locul doi în grupa B, meci care a deschis duminica fotbalistică de la Comarnic.
Începutul a aparținut podenilor care au profitat de erorile din defensiva adversă și i-au făcut ”groggy” pe cei de la Primărie marcând de trei ori, primul mitan încheindu-se cu un categoric 4–1.
Pauza a fost benefică echipei primarului Mircea Cocă & co. care a controlat jocul în actul secund, reușind să fructifice două din numeroasele ocazii avute la poarta adversă și să se apropie la un singur gol, exercitând o presiune mărită pentru egalare.
Dar, soarta partidei a fost pecetluită spre final când, presată fiind în propriul careu, a scăpat pe contraatac și n-a ieretat, punctând decisiv la 5–3. Astfel, Podu Lung obține o victorie mare, care-i duce în finala pentru cucerirea acestui trofeu.

Calificarea în marea finală în dauna trupei edilului șef a fost savurată cu mare entuziasm de gruparea și suporterii celor din cartierul Podu Lung, așa cum reiese și din imaginea alăturată, fiind o ”mare performanță pentru acest mic cartier al Comarnicului. „Vom veni duminica viitoare cu o ambiție și-o dăruire până la epuizare pentru a cucerii trofeul”, așa cum afirma unul din componenții de bază al echipei.

Poiana 1 – Poiana 2 10 – 0 (5 – 0)
Cea de-a doua semifinală a opus liderului grupei B, prima echipă a cartierului Poiana, pe ocupanta locului secund din grupa A, Poiana 2, o semifinală în care, după prestația din întâlnirile din grupă și cucerirea Cupei Mediului de la Breaza. Pornind drept principala favorită la câștigarea competiției, Poiana 1 trebuia să arate că eșecul din ultima etapă a fost un accident.
Așa a și fost, pentru că a fost cea mai dezechlibrată semifinală unde s-a înregistrat cea mai severă diferență de scor, artizanii de la Poiana 1 umilindu-și adversarul cu un năucitor 10-0 (!!!) care te lasă fără replică.
A fost un recital toatal, cea de-a doua echipă a cartierului Poiana a fost pur și simplu distrusă, zdrobită din toate punctele de vedere, fiind la un moment dat un joc asemănător dintre pisica care a prins șoarecele. După o primă repriză încheiată cu un drastic 5–0, a urmat o a doua, simetrică. A ieșit la iveală liderul formației, Lucian Comănoiu, care a fost servantul numeroaselor goluri marcate de coechipieri și mintea limpede din teren.

Un alt jucător al grupării Poiana1, care reține atenția celui ce urmărște un joc de fotbal, este acest ”PATRONU” cum este alintat de coechipieri Mădălin Stanciu. Un fundaș excelent, care are un plasament perfect și deposedează cu mare ușurință atacanții adverși în ciuda handicapului pe care îl are la mâna stângă.

Așadar, duminică sunt programate meciurile care vor stabili ierarhia finală a ediției 2015, decernarea premiilor fiind făcută de invitații speciali: Emanoil Savin – primarul vestitei stațiuni montane Bușteni și unul din personalitățile marcante ale sportului prahovean și nu numai, un înfocat iubitor dar și practicant al fotbalului, și reputatul comentator sportiv al postului național Radio România Actualități, Ilie Dobre, care va comenta marea finală în stilul său caracteristic.
Finalele sunt programate cu începere de la ora 10:30, astfel:
Finala pentru locurile 3-4 : PRIMĂRIA COMARNIC – POIANA 2
Finala pentru locurile 1-2 : POIANA 1 – PODU LUNG

You may also like...

Leave a Reply