Nu există cale de întoarcere! Staţia de ambulanţă s-a mutat definitiv la spital!

În ultimii ani mai marii noştri au dovedit că fac ce vor, absolut ce vor în acest oraş! Nimeni nu mai catadicseşte nici măcar să se mai gândească la masele largi, darămite să le mai consulte în vreun fel atunci când sunt luate decizii edilitare de importanţă majoră pentru oraş. Acelaşi lucru s-a întâmplat recent odată cu decizia definitivă a puterii locale de a închide staţia de ambulanţă din centru, de pe strada Cuza Vodă şi mutarea acesteia la periferia oraşului, în incinta spitalului!

DE CE ADEVĂRUL LOR E MEREU…ALTUL?

Din informaţiile noastre adevăratul motiv pentru care mai marii urbei intenţionează să demoleze fostul (de-acum) sediu al staţiei de ambulanţă sunt terenurile din spatele acestui imobil. Acestea aparţin unor persoane „cu greutate“, care au mare trecere pe lângă reprezentanţii actualei puterii locale. Dar, mai presus de toate, au mare nevoie de un spaţiu liber, decent ca dimensiuni, pe care să-l poată folosi drept intrare pe terenurile respective. Nimic mai simplu, din câte se vede! Pentru că nimeni nu poate (şi nici nu vrea) să se pună de-a curmezişul vreunei decizii a puterii locale. Indiferent de neajunsurile pe care aceasta le provoacă tuturor, dar mai ales celor mulţi, aşa cum s-a întâmplat şi acum! Îi pasă cuiva de sus de faptul că cei ce au nevoie de intervenţia ambulanţei vor avea mult mai mult de aşteptat, în contextul în care în astfel de cazuri câteva minute pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte? Chiar dacă unora li se vor părea cuvintele prea mari… Ca să poată justifica însă anumite interese (ce nu trebuie nicicum să iasă la lumina… publică!) foaia lucioasă şi volantă a intervenit prompt cu explicaţii pentru a distrage la moment atenţia opiniei publice!

INCREDIBIL, DAR… ADEVĂRAT!

Justificările mutării staţiei de ambulanţă nu sunt puerile. Sunt de-a dreptul jignitoare la adresa inteligenţei (fie ea cât de modestă) oamenilor, dar sunt redactate într-o limbă de lemn formulată superb! „Această mutare va avea un beneficiu suplimentar şi în ceea ce priveşte partea financiară, întrucât nu vor mai exista consumuri inutile de combustibil după predarea cazurilor către spital şi retragerea la substaţie“. Genială încercarea de a păcăli cititorii! E la mintea curcilor că drumul dintre punctele A şi B (cu retur) are oricum aceeaşi lungime… Care economie de combustibil? „Apropo de conceptul de centralizare a serviciilor de urgenţă (Centrul de primiri urgenţă – Ambulanţă) şi eficientizare a timpilor de răspuns la solicitările venite din partea populaţiei şi, totodată, transferul rapid al pacienţilor critici către spitale de rang şi competenţe superioare“, ne lămureşte prompt şi la obiect foaia volantă şi lucioasă a puterii locale. De unde ajungi mai repede în orice cartier al oraşului? De la periferie sau din centru? Pentru a interveni pe Furnica, Opler, bulevardul Ferdinand sau, de ce nu, Cumpătu, durata deplasării ambulanţei aproape se dublează. Ceea ce nu s-ar fi întâmplat dacă nu se desfiinţa sediul ambulanţei din centru, doar pentru anumite interese… puternice! Însă, „aburirea“ cetăţenilor e pe măsură! Ca şi cum ai construi Foişorul de Foc la marginea oraşului, nu în centrul lui! Complet inutil…

DIN NOU ÎN AVANTAJ… PUTEREA LOCALĂ!

Cireaşa de pe tort ar constitui-o în acest caz folosirea mutării sediului ambulanţei drept momeală edilitară. Din nefericire nu sunt puţini cei care ar putea avea naivitatea să vadă în acest jalnic abuz o… realizare electorală a mai marilor urbei! Vorba aceea, la vot destui „naivi au fost, naivi sunt încă!“ Mai grav e că puterea locală cunoaşte acest lucru! Şi e greu de crezut că nu va profita şi de data aceasta, aşa cum a făcut-o întotdeauna!

You may also like...

Leave a Reply