Oare când inspectorii de specialitate din primărie vor mai face deplasări şi constatări pe teren? Curtea fostei policlinici, o groapă de gunoi urbană?

DSCN9333

Am luat notă cu reală încântare de faptul că în ultima şedinţă a Consiliului local a fost adoptat un proiect de hotărâre care permite actualei administraţii locale să folosească anumite metode coercitive la adresa foştilor proprietari care şi-au recăpătat unele imobile, dar le lasă într-un hal fără de hal. Nu ştim dacă procentul de 500 la sută – în cazurile extreme – va fi un element destul de convingător, având în vedere valoarea uriaşă a imobilelor în cauză. Ce se va întâmpla în cazul în care proprietarii sunt – bine mersi! – în străinătate? De unde îi vor lua de guler edilii? Indiferent cum vor fi cheltuiţi, mai mulţi bani la buget ar trebui să însemne prosperitate pentru urbea respectivă. În cazul de faţă nu e vorba doar de bani în plus la buget. Este vorba de faptul că „Perla Carpaţilor“ va putea – dacă nu va redeveni ceea ce a fost – să-şi recapete din ştaiful ştirbit de ani şi ani de aceste clădiri şi terenuri retrocedate pe care proprietarii le lasă în paragină. Toată lumea are de suferit în urma acestei cumplite delăsări. Aspectul estetic al oraşului este foarte grav afectat. Şi, culmea, nu te poţi duce în curtea omului să tai buruienile şi să plantezi flori sau să maschezi într-un oarecare fel o clădire care arată ca după bombardament. Exemple în sensul celor afirmate există cu duiumul şi depinde numai de administraţia locală, de corectitudinea şi intransigenţa funcţionarilor responsabili ca aceste atât de benefic proiect de hotărâre să-şi intre în drepturi aşa cum se cuvine.

SINAIA NU-ŞI MERITĂ ACTUALELE PARAGINI!

De această dată ne-am abătut atenţia asupra unui imobil ultra-elegant, o adevărată mândrie pentru oraşul nostru. Este vorba de clădirea ce adăpostea odinioară una din policlinicile oraşului. Curtea imobilului s-a transformat într-o groapă de gunoi. Indivizi certaţi cu civilizaţia şi bunul simţ se duc şi-şi aruncă gunoaiele cu nonşalanţă în această incintă. Autorităţile locale cunosc desigur acest neajuns. Însă, în loc să ia măsuri, se vede limpede că moţăie în continuare prin birouri.

You may also like...

Leave a Reply