Să mai şi râdem: O mostră din profesionalismul şi atenţia cu care administraţia sinăiană concepe actele normative locale! Noile regulamente prevăd… „lucruri trăznite“: La Cota 1400 poţi închiria… vin fiert!

proiect comercializare produse

Scorţişoara o vom putea lua în leasing?

Aleşii noştri nu stau – după cât se vede – cât e ziulica de lungă! Nu mai prididesc cu munca în folosul urbei şi al cetăţeanului. După cum am afirmat în nenumărate rânduri, la noi totul se desfăşoară într-un cadru eminamente legal, nimic nefiind lăsat la voia întâmplării! Mai mult decât atât, legislaţia locală este prelucrată şi mai ales îmbunătăţită permanent, astfel încât activitatea din toate domeniile să se poată desfăşura fără nici un fel de oprelişti sau sincope… Asta s-a întâmplat şi de curând, în momentul în care aleşii noştri au adoptat un nou regulament…

DOAR CINE NU MUNCEŞTE NU GREŞEŞTE!

Acest act normativ, denumit „Regulamentul privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă în oraşul Sinaia“, revocă HCL nr.144/2008 care aproba fostul Regulament de desfăşurare a activităţilor de comerţ stradal în zonele publice din oraşul Sinaia. După cum aflăm din raportul de specialitate întocmit pentru acest proiect de hotărâre noul regulament are ca scop principal procedura de eliberare a acordurilor / autorizaţiilor pentru desfăşurarea exerciţiilor comerciale în zonele destinate folosinţei publice în oraşul Sinaia. Agenţii economici care desfăşoară astfel de activităţi de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă au obligaţia să obţină de la autorităţile publice responsabile autorizaţiile de funcţionare strict după reglementările din noul regulament.

COMERCIANŢII TREBUIE SĂ SE CULCE DEVREME?

Dacă aruncăm o privire mai atentă peste noile reglementări privind programul de funcţionare permis agenţilor economici observăm că Sinaia e un oraş care a cam ieşit la pensie şi trebuie să se culce devreme! Programul de funcţionare NU POATE DEPĂŞI ORA 22,00 (cu mici excepţii, pentru cei care fac nunţi sau frecventează barurile de noapte). Deci, în „staţiunea montană de nivel internaţional Sinaia“ e bine să-ţi faci provizii din timp. La zece închidem prăvălia, stingem lumina şi mergem să facem nani… Probabil că există – sau s-ar putea găsi!) – pârghiile legale necesare pentru funcţionarea unei unităţi comerciale non-stop. Dar mai mult ca sigur că totul este atât de lesnicios încât nimeni nu se încumetă la o astfel de aventură… Desfăşurarea activităţilor economice este împărţită pe amplasamente strict delimitate. Avem astfel pieţele agroalimentare de pe strada Unirii (plus bazar!) şi în cartierul Malul Spitalului. În parcul „Dimitrie Ghica“, în zona centrală (de la hotel Internaţional şi până la parc) şi în zona Peleşului (Aleea Carmen Sylva) comercianţii pot desfăşura activităţi specifice.

NICĂIERI NU-I CA LA COTA 1400!

Ca să încheiem într-o notă mai specială, vă invităm la Cota 1400. Aici, pe lângă schiuri şi alte echipamente sportive, puteţi închiria… VIN FIERT! Folosim acest prilej pentru a mulţumi celor responsabili din administraţia locală pentru atenţia, răbdarea şi profesionalismul cu care întocmesc şi redactează actele normative locale!

P.S.: În acelaşi nou regulament găsim alte ambiguităţi încât să ne pună pe gânduri. Să ne facă să ne întrebăm la ce le era de fapt gândul celor care le-au redactat în momentul respectiv. Spre exemplu, reprezintă contravenţie sancţionabilă cu nu mai puţin de 1000 de lei „utilizarea altui mobilier stradal neadecvat, altul decât cel stabilit de Primăria Siania (…)“. Deci, pe româneşte, nu avem voie să folosim decât mobilierul stradal… neadecvat stabilit de primărie?

You may also like...

Leave a Reply