Puterea locală sinăiană hotărăşte măsuri… abuzive? O barieră în calea uitării altor accese pe munte? Dragostea cu de-a sila de telegondolă nu se poate!

În momentul în care edilii unui oraş încep să ia anumite măsuri printr-un acord de voinţă unilateral, este momentul să ne punem întrebări la modul foarte serios! Considerăm că asta se întâmplă în  momentul de faţă. Deşi telegondola este lăudată în fel şi chip de către autorităţile locale, pe  site-urile internetului, se pare că realitatea este cu totul alta. Acest obiectiv nu este nici pe departe atât de solicitat precum ni-l prezintă aleşii noştri într-un scop vădit electoral. Altiminteri nu am avea parte de mici incindente, ca cel pe care îl descriem în scurta noastră intervenţie de presă. De fapt, la cât a costat telegondola şi la cât ne costă acum telegondola „doi“ nici nu ar mai trebui să stăm de vorbă vizavi de acest subiect. Nu facem analize de eficienţă economică a acestor instalaţii pe cablu. Dar, în preambul, putem pune o singură întrebare pertinentă: de ce oare s-a neglijat părerea experţilor, care au spus că telefericul şi telescaunul sunt două sisteme de transport pe cablu absolut suficiente în zonă? Puterea locală ignoră orice părere?

Fiind adepţii sintagmei conform căreia o imagine elocventă face mai mult decât o mie de cuvinte, ilustrăm cu fotografia de mai sus, stimaţi cititori, scurta noastră intervenţie de presă. Poate vă întrebaţi cumva ce vrea să însemne imaginea de faţă? Ei bine, ea prezintă o ditamai bariera pusă de-a curmezişul drumului către Cota 1400, care menţionează că mai departe de acest punct accesul este strict interzis! Dacă nu cumva între timp legislaţia s-a schimbat, ştiam că oricărui cetăţean român sau turist care intră cu forme legale în ţara noastră îi este fără îngrădire permis accesul pe drumurile publice ale României. Sinaia însă, face excepţie de la aceste reguli? De ce oare suntem noi mai cu moţ? Poate ar trebui să-i întrebăm pe reprezentanţii puterii locale… După câte ştim transparenţa de care dau dovadă este infinită şi, cu siguranţă, vom afla răspunsul la această întrebare care ne frământă foarte tare. Ce-aţi face dacă v-aţi trezi cu un astfel de semn care menţionează accesul interzis lipit pe uşa propriei locuinţe? Fireşte, v-aţi revolta! Dar cui v-aţi putea adresa ca săputeţi rezolva problema într-un mod amiabil, fără să iasă scandal şi fără să chemaţi poliţia? Aceeaşi întrebare şi-au pus-o şi sinăienii şi turiştii, care n-au înţeles ce-a vrut să însemne bariera cu semnul interzis, proţăpită de nu se ştie cine, pe drumul lor de acces la destinaţia propusă. Inedit este faptul că bariera în cauză nu este un element stabil în „geografia“ locului,. Aceasta apare şi dispare după bunul plac al unora care o montează şi o scot atunci când vor ei. Cu toate eforturile noastre n-am reuşit să aflăm cine sunt aceste autorităţi care-şi permit să blocheze după bunul plac un drum public din România. Nu este nici greu de bănuit cam cine sunt cei din spatele acestei poveşti. Important este faptul că foarte mulţi dintre sinăieni se declară absolut revoltaţi de ceea ce se întâmplă. Deşi nu au un comportament revanşard, totuşi, ideea este departe de a le surâde! Aşteptăm din partea puterii locale un răspuns concret, căci spaţiu tipografic există suficient în foaia volantă ce ţine loc de „lucios“… Dacă s-a ajuns până aici, la ce măsuri vehemente oare să ne aşteptăm din partea celor responsabili, astfel încât până şi bruma de turişti care mai poposeşte în zonă să fie forţată, mai mult sau mai puţin discret, mai mult sau mai puţin abil, să apeleze la telegondolă ca unic mijloc de transport pentru a se deplasa la Cota 1400!

You may also like...

Leave a Reply