La mulţi ani, tarife mai mari şi sărbători fericite… SC Transport Urban scumpeşte parcarea!

adresa

Nu vă impacientaţi, stimaţi cititori,  nu e vorba de toate locu-rile de parcare din oraş! De aceastădată aleşii au avut pe masa de lucru în şedinţa extraordinară de la sfârşitul lunii trecute un proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor percepute de SC Transport Urban pentru exploatarea parcărilor din oraşul Sinaia de la Telegondolă şi de la Noul Drum al Cotei 1400.

Aşadar, incidenţa acestor scumpiri va fi mai mare în ceea ce-i priveşte pe turiştii care încă se mai rătăcesc pe la noi… În astfel de condiţii e destul de sumbră situaţia; am vrea să aflăm cătâ lume va mai veni în Sinaia după ce se vor acoperi cu zăpadă pârtiile din celelalte staţiuni de pe Valea Superioară a Prahovei, şi nu numai!Tarifele majorate pentru cele două parcări menţionate în acest act normativ era prevăzut să intre în vigoare de la data de 1 decembrie a.c.

TARIFELE… SE TRIPLEAZĂ CU „NONŞALANŢĂ“!

Fără alte introduceri, precizăm că respectivul act normativ dezbătut de executivul sinăian prevede, la primul articol modificarea tarifelor pentru parcarea de la Telegondolă şi cea de pe Noul Drum al Cotei 1400 la valoarea de 15 lei/zi şi 5 lei/oră (preţuri care includ TVA). Vechiul tarif era de 5 lei/zi… Evident că încasările SC Transport Urban nu trebuie să aibă cu nimic de suferit! Iată deci şi câteva motive expuse de cei responsabili legat de aceastănouă majorare a preţurilor de parcare. E vorba în principal de unele cheltuieli cu lucrările de amenajare / extindere a parcărilor. Numărul de locuri a ajuns în prezent la 151, de la doar 70 de locuri în anii trecuţi. În acest mod simplu s-au cheltuit (cu trasarea, asfaltarea etc.) exact 35.500 lei.

NECRUŢĂTOAREA LISTĂ A CHELTUIELILOR AFERENTE…

… mai cuprinde, cum e şi normal, creşterea celor destinate salariilor. Acum avem trei operatori la parcarea telegondolei, mai ales că în sezon nici nu mai vezi muntele de oceanul de turişti care se revarsă în zonă… La toate astea se mai adaugă şi b ani daţi pe cumpărarea a două bariere automate – care au costat „doar“ 9689 de lei, plus un chioşc de taxare suplimentar lângă bariera din zona Taverna Sârbului! Oricum, 5 lei/oră la aceste parcări era un tarif mult sub preţul pieţei, aşa că iată un nou argument „pro“…

P.S.: Ce impact va avea această măsură de triplare a tarifelor la parcarea de la Gondolă asupra turismului şi, implicit, asupra încasărilor SC Transport Urban, doar viitorul ne va arăta…

You may also like...

Leave a Reply