Mărinimie, indulgenţă sau compromis din partea puterii locale? S-a hotărât amânarea cu încă un an a vopsirii taxiurilor în galben!

Sincer, nu ştim dacă mai marii noştri s-au hotărât decisiv să intrăm în Occident, să ieşim sau să fim paraleli cu acesta din diverse puncte de vedere. Uneori deciziile lor sunt atât de “năstruşnice“, ca să nu folosim un termen mai colorat, încât totul pare uşor euforic. Sau, dacă vreţi, efervescent, ca nişte bule de sifon… Fiind o „staţiune montană de nivel internaţional“, cel puţin în accepţiunea idealistă a conducerii oraşului, evident că avem şi taxiuri. Nu s-o întinde Sinaia pe o suprafaţă foarte mare, dar aceste mijloace de transport sunt absolut utile atât pentru confortul turiştilor, cât şi al celor care nu se pot mulţumi cu cel asigurat de autobuzele şi microbuzele SC Transport Urban. Aşadar taximetrele nu lipsesc din peisajul cotidian. Numai că, din diverse motive, acestea sunt mereu aflate în colimatorul puterii locale. Ba că staţionează pe unde nu trebuie, ba că nu au culoarea potrivită ca să se încadreze în peisajul unei localităţi ca Sinaia. Dacă am fi avut absolut toate taxiurile vopsite în galben şi albastru (şi cu câte o săgeată ţintind în sus) nimeni dintre cei ce conduc destinele urbei n-ar mai fi avut nimic de spus. Ar fi fost foarte mulţumiţi, gândindu-se la mesajul subliminal pe care l-ar fi putut aduce astfel alegătorilor.

CAPUL CE SE PLEACĂ, SABIA NU-L TAIE!

Dar pentru că nu se întâmplă acest lucru şi taxiurile nu sunt în culorile galben- albăstriu plăcut ochiului puterii locale, aceasta intenţiona la un moment dat să-i oblige pe taximetrişti să-şi vopsească maşinile în culoarea galbenă. Deocamdată, într-o şedinţă specială a consiliului sinăian, autorităţile locale au hotărât că termen limită de vopsire sau colantare a autovehiculelor utilizate în regim de taxi va fi data de 1.12.2016. Totodată, mai apare un avantaj pentru acest tip de transport. Taximetriştii autorizaţi care îşi vor colanta sau vopsi autoturismele până la 1 februarie 2016 vor beneficia la o scutire la taxa de folosire a staţiei pentru 2016. Ar mai fi de precizat şi faptul că acelaşi act normativ prevede următoarele: înlocuirea unui autoturism până la data de 1.12.2016 şi eliberarea unei noi autorizaţii de taxi pe raza oraşului Sinaia se va putea face doar cu condiţia colantării sau vopsirii autovehiculului în cauză. Această amânare a vopsirii are la bază şi o solicitare făcută în numele taximetriştilor din oraşul nostru şi înregistrată la Primărie cu nr.28516/26.10.2015 privind amânarea termenului pentru colantarea sau vopsirea autoturismelor taxi în culoarea galbenă.

You may also like...

Leave a Reply