Uită-te, sinăianule, cine îţi inaugurează ţie muzeul!

capturi

Relaţia de strânsă, cordială prietenie dintre ineditul personaj comărnicean Mircea Roşca şi Oraşul Sinaia are state vechi, întinzându-se pe o bună perioadă de timp. Dacă ne aducem aminte, într-o perioadă de timp destul de consistentă, Mircea Roşca se mutase, nu cu arme şi bagaje, dar cu serviciul, chiar la noi în oraş, păstorind filiala Hidro Prahova Sinaia. Evident că un personaj atât de capabil, de întreprinzător era clar că nu se va plafona, mulţumindu-se doar cu pâinea albă de la locul de muncă ante-menţionat. A făcut ce-a făcut, şi-a sporit eforturile depuse şi a ajuns să se delecteze cu gustosul cozonac cu nucă şi stafide al deputăţiei. Nu comentăm în nici un fel activitatea domniei sale depusă din poziţia şezând, pe fotoliul de deputat, şi nici activităţile conexe din intervalul de timp în care nu s-a aflat în sala de şedinţe a Parlamentului. Pe vremea când era nevoit să bată drumul Bucureştiului – ca să facă legi din ce în ce mai bune pentru popor – înţelegeam motivul pentru care nu ne mai putea vizita aşa de des! Acum, de când cu „beleaua” judiciară care-l ţine mai mult pe acasă, şi-a reluat obiceiul de a reveni cât de des posibil la vechea sa dragoste, Sinaia!
Se pare că cineva din oraş i-a adresat de politeţe (sau doar formal?) – cunoscuta sintagmă: „Mai poftiţi pe la noi!” şi Mircea Roşca a luat lucrurile ad-literam şi mult prea în serios… Când ne era Ziua Naţională mai dragă, ne-am trezit cu comărniceanul, încremenit în costumul lui impecabil, ascultând cu smerenie discursul oficial al primarului! După care a prins curaj, roind alert în jurul „elitei” politice sinăiene la depunerea de coroane de flori de la cimitirul cu tunuleţe…
Zilele trecute ne-a fost alături acelaşi Mircea Roşca, de data aceasta la cea de-a doua ediţie a şpriţului inaugural al Muzeului Orăşenesc, petrecută în saloanele unui restaurant luxos din apropiere… Fiecare e liber să facă ce vrea, dar e greu de crezut că Mircea Roşca şi-a înteţit programul vizitelor „la nivel înalt” la Sinaia doar pentru că-i fermecat de peisaj! Ce mai vroia oare, acum, Mircea Roşca de la noi, de la Sinaia? În ce calitate ne onorează aşa de des cu prezenţa? Ştiam că acum aşteaptă o „veste importantă”… Probabil că vizitându-ne îi trece timpul mai uşor, până la ziua cea mare (a verdictului!)?

You may also like...

Leave a Reply