Un articol pentru cei care ştiu să citească o hotărâre a Consiliului local Sinaia! Noi, tâmpiţii de sinăieni! FALSURI SAU MINCIUNI? Ia explică-ne tu, OPREA!

PROIECT 1   PROIECT 2  ARHIVA GARANTII

După cum bine ştiţi, în Sinaia se mai construieşte o telegondolă… Toate bune şi frumoase, nu avem cum să nu fim de acord cu o nouă telegondolă, mai ales că ea va rămâne oraşului după ce actuala putere ne va părăsi, cel mai probabil în vara lui 2016. După cum am mai comentat pe ici, pe colo, noua telegondolă nu este una scumpă, ci una foarte, foarte scumpă… Exagerat de scumpă, spun unii, una dintre cele mai scumpe de „talia“ ei din lume, dar asta nu contează… A fost atât de scumpă încât societatea care o cumpără a fost obligată să facă un împrumut… Nu mare, ci foarte mare… La Bancpost… Nici mai mult, nici mai puţin de 34 de milioane lei noi! Rambursabil în 10 ani… Cum societatea are ca acţionar unic Consiliul local Sinaia, acesta emite o hotârâre prin care este de acord să gireze cu averea şi veniturile oraşului, jumătate din împrumut, hotârâre pe care v-o prezentâm alăturat, semnată şi ştampilată, ca să nu mai spună toţi proştii că noi scoatem articolele din burtă.

SI AICI INTERVINE CONTRADICŢIA

Aruncând un ochi pe actele societăţii Transport Urban Sinaia, aşa, ca să vedem dacă vor fi sau nu capabili să plătească modestele rate la un împrumut de peste 8.000.000 de euro (opt milioane de euro), plus nişte rate la alte împrumuturi, am observat că societatea are înregistrări la AEGRM. Ce este acest AEGRM? Simplu: Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare… Aşa că ne-am aruncat un ochi şi pe acolo.

ŞOC ŞI GROAZĂ

Oraşul Sinaia constituie în favoarea BancPost S.A. Prin contractul de ipotecă mobiliară (asupra creanţei) nr.1068/5 din data de 21.08.2014, o ipotecă mobiliară asupra „creanţei” în garantarea tuturor sumelor datorate creditorului de SC Transport Urban Sinaia SRL conform contractului de credit Nr.1068 din data de 21.08.2014 cu eventualele modificări ulterioare, respectiv principalul în sumă de 34.000.000,00 lei (treizeci şi patru milioane lei), la care se adaugă dobânzile, comisioanele, spezele, taxele şi toate celelalte cheltuieli aferente contractului de credit, precum şi toate cheltuielile în legătură cu recuperarea sumelor datorate, respectiv, cheltuieli de judecată, inclusiv decurgând din procedurile de executare silită.

SOC ŞI GROAZĂ 2

Creanţe conf. Art. 2389 lit. A) şi B) din codul civil veniturile proprii ce se vor încasa la bugetul local al oraşului Sinaia în perioada 2014-2024, perioadă care se extinde fără alte formalităţi până la recuperarea integrală a creanţei. Veniturile care se constituie în garanţie şi care sunt încasate la bugetul local vor fi supuse condiţiilor de garanţie, care se vor aplica cu prioritate faţă de orice revendicări ale unor terţi către Consiliul local al oraşului Sinaia, indiferent dacă aceste terţe părţi cunosc sau nu cunosc obligaţiile asumate de oraşul Sinaia prin semnarea prezentului contract. Ipoteca se extinde asupra tuturor dobânzilor, fructelor, productelor şi oricăror accesorii ale creanţei, precum şi asupra tuturor bunurilor primite de garant în urma unui act de administrare ori de dispoziţie încheiat cu privire la creanţă, dacă este cazul.

You may also like...

Leave a Reply