A început deja să ningă cu măsuri populiste? Puterea locală îngheaţă preţurile la închirierea terenurilor spaţiilor comerciale!

Putem spune chiar că am intrat binişor în 2016. După cum se ştie, acesta este un an electoral! E şi normal, atunci, să ne punem anumite întrebări. Nu de alta, dar puterea locală devine foarte sensibilă în astfel de perioade şi nu se dă înapoi de la nimic atunci când e vorba, prin toate mijloacele care-i stau la îndemână, să câştige capital electoral. N-ar fi nici o mirare ca să acorde atenţia cuvenită luării unei fie cât de mici măsuri populiste care să aducă efectul scontat şi de aceea întrebarea din titlu. 

Pe de altă parte am putea crede, deşi ar fi greu lucrul acesta, că mai marii noştri au fost loviţi brusc de o dragoste aprinsă pentru agenţii comerciali din oraşul nostru şi s-au gândit să facă orice le stă în putinţă ca să-i vadă prosperând şi cu afacerile duduind la maximum. Nu s-ar zice acest lucru, după toate prin câte au fost nevoiţi să treacă bieţii agenţi economici în ultimii ani, în virtutea diverselor acţiuni „specifice” întreprinse de autorităţile locale. Legat de acest subiect precizăm că în ultima şedinţă a Consiliului local aleşii au dezbătut şi promulgat un proiect de hotărâre privind menţinerea pentru acest an a tarifelor de închiriere pentru terenurile din Sinaia care sunt ocupate de spaţiile comerciale. Aceste terenuri închiriate de la primărie sunt dispuse în trei mari zone de atracţie comercială care au fost stabilite prin HCL 15/57/1996. Pentru prima zonă, denumită „cea specială” se percepe un tarif de 15 lei/mp/lună pentru activităţile comerciale, în timp ce pentru prestările de servicii tariful este de doar 7 lei/mp/lună. Celelalte două zone au, în ordine, tarifele de 14 lei/mp/lună pentru activităţile comerciale şi doar 5 lei/mp/lună pentru prestările de servicii, respectiv 10 lei şi 4 lei pentru aceleaşi activităţi. Aceste tarife au fost stabilite prin HCL 158/2014 şi au rămas, după cum am afirmat, în vigoare şi după 1 ianuarie 2016.

You may also like...

Leave a Reply