COMARNIC! Spectacolul „Poveste de iarnă“, manifestare culturală de excepţie! Fuego a încântat inimile comărnicenilor în seara de Ajun!

12443743_983205448417431_1511243715_o

„Poveste de iarnă” s-a intitulat spectacolul ce a avut loc pe data de 24 decembrie 2015 la Sala Sportului din Comarnic. Şi chiar a fost ca o poveste, de aceea ea trebuia spusă ca să dăinuie în aşa fel încât să se repete la cumpăna dintre ani.
La început a fost ca un zvon venit tocmai de departe, decum soseşte primăvara, „rostită” fiind prin luna februarie, pe la sfârşit, de trei tufe de liliac sălbatic. Apoi, ceea ce era sortit, după unii, să fie doar aşa o vorbă zisă în vânt, a prins rădăcini când s-a auzit că la această serbare de final de an – dată de primărie – va participa Paul Surugiu, mai pe şleau Fuego. Şi au început comărnicenii să-şi ridice frunţile din pământ. Cu alte cuvinte, să-şi scoată de prin şifoniere şi cufere hainele făcute pentru zile mari. Apoi, cu fiecare zi ce trecea în săptămâna aceea premergătoare spectacolului, creştea nerăbdarea ce se putea citi pe chipul oamenilor dornici şi de altceva decât jugul zilnic al bucăţii de pâine şi ştiri abracadabrante de pe unele canale de televiziune. Aşa se face că la data cu pricina, 24 decembrie 2015, orele 17,00, se aflau sute de comărniceni la uşile de la intrarea în incinta Sălii Sporturilor din localitate cu toate că această clădire se află amplasată, fie vorba între noi, cam anapoda (prea departe de centrul Comarnicului). Intrând în sală, fără exagerare, de nu era loc să cadă un ac pe podea, în jurul scenei şi în tribune la „o ochire” mai insistentă, am apreciat că erau în jur de sute de oameni, copii, tineri şi vârstnici în mai multe reprize. Spectacolul „Poveste de iarnă” a debutat cu un program de colinde interpretate de Bianca Matei, Miruna Şovăială, Paul Mititelu, Ruxandra Staicu, Gabriela Bran, Rhiana Ciobanu, Paul Mozgoreanu, Denisa Licu, Antonio Staicu şi Maria Bulei – „ţinuţi bine în frâu” de profesoara de canto, Iulia Tiţa. Au urmat apoi trupele de dansuri populare, dansuri sportive şi dansuri moderne. La dansuri populare s-a întrecut pe sine în interpretare ansamblul „Codruleţul” de pe lângă Casa de Cultură din Comarnic, în coregrafia dnei. prof. Magdalena Burlacu. Dansul sportiv a fost reprezentat pe scenă de către copiii din trupa Alla Dance (Matei Staicu, Ruxandra Staicu, Alexandru Beldica, Ion Mozgoreanu) în coregrafia domnişoarei prof. Andreea Bădiceanu, îndelung aplaudaţi de publicul din sală. Povestea noastră a căpătat contur şi datorită dansului modern al tinerilor feţi-frumoşi şi prinţese din trupele: „Pink-Candy”, „Little Dans”, „Romanitze”, „Midinette”, „Alla Dance”, coregrafia fiind asigurată de doamna Mariana Brânzi. Profesorul Ion Lepădatu a fost cel care s-a ocupat de aranjamentele muzicale ale acestui spectacol, prezentator şi realizator fiind nimeni altul decât Mihai Bărbulescu, consilierul cultural al primăriei.
***
(Au fost clipe în care comărnicenii, care se mai îndoiau, şi-au dat seama pe viu că oraşul lor poartă un tezaur artistic şi, întorcând capul înapoi, cei mai vârstnici – punţi de legătură – şi-au adus aminte de orchestra de pe vremuri a cobzarilor (fraţii Dulamă, „Al Capone“ cum mai erau numiţi, Mitică Nedelcu, Mironică Neacşu şi renumitul Cheazim – la balalaică şi ţiteră -) care cu solista Viorica Popescu au ajuns să dea spectacole la Radio şi Televiziune. Unii „au dezgropat” din ceara memoriei orchestra Comarnicului compusă din: Nelu Baraboi la contrabas, Nelu Trică la acordeon, Doru Năsulea, Radu Păunescu, Marian Coman, Mironică Neacşu la chitară şi Gheorghe Chioru la acordeon. Ce vremuri şi ce concursuri se ţineau la Căminul Cultural, unde actualmente este fostul Complex al Cooperaţiei de Consum, director fiind Rodica Tăleanu, mai târziu primarul Comarnicului! Pentru că tot am deschis această acoladă, cu permisiunea domniilor voastre, să spunem că oraşul Comarnic, pe vremuri, avea teatru (La „Vulturul” Comarnic, unde activa ca actor şi directorul Marius Dumitrescu). Avea dansuri populare, instructor fiind doamna Viorica Popescu, cor, înfiinţat de regretatul Spânu Marin, învăţător, unde activau cadrele didactice talentate şi funcţionari de la „Vulturul” şi „Ciment”, de asemenea cu înclinaţii artistice în domeniu. Se organizau concursuri pe Valea Prahovei şi prin comunele vecine unde dansatorii, soliştii şi instrumentiştii din Comarnic, de regulă, erau abonaţi la locul întâi).
***
Pe scenă a urcat Fuego care, cu profesionalismul recunoscut, cu sensibilităţile din glas, a încântat asistenţa. În timp ce interpreta melodii cunoscute, cei peste 500 de spectatori îşi ţineau răsuflarea trăind la cote maxime fiecare cântec ce izvora limpede şi stelar de pe buzele artistului. Aplauzele puternice răsunau între pauzele melodiilor. Au fost circa 40 de minute incandescente, de trăire autentică a repertoriului cunoscutului interpret. După care a venit Moş Crăciun, care a dat cadouri tuturor copiilor din sală. Iată impresia primarului interimar Mircea Costin Cocă despre acest spectacol. „A fost o poveste de iarnă foarte reuşită. Paul Surugiu (Fuego) a venit, după doi ani, cu mare drag la Comarnic. Prestaţia lui a fost excelentă, mare parte din repertoriul lui a fost destinat sărbătorilor de iarnă. Ne-a promis că va veni în Comarnic ori de câte ori va fi invitat la acţiuni artistice de către primărie. Este unul dintre artiştii căutaţi în preajma sărbătorilor de iarnă, cu o popularitate ridicată, din care cauză, aţi văzut şi dumneavoastră, publicul a venit în număr mai mare faţă de anii precedenţi. După terminarea spectacolului au fost date de către Moş Crăciun copiilor din sală plase cu dulciuri (peste 1500). De asemenea, pe scena Sălii de Sport au urcat şi copii talentaţi ai Comarnicului, constituiţi în ansambluri şi trupe de dans care au fost aplaudaţi de cei prezenţi în număr mare. Felicit în primul rând pe aceşti copii şi pe părinţii lor care sunt alături de ei în fiecare zi. Totodată, ţin să le mulţumesc pe această cale tuturor celor care au fost alături de mine în 2015 în toate acţiunile pe care le-am întreprins cu promisiunea că anul viitor voi face mai multe lucruri bune pentru oraş decât în anul care e pe sfârşite. Le doresc comărnicenilor „La mulţi ani”, multă sănătate şi un an mai bun!”. Din raza de acţiune a reportofonului „n-a scăpat” nici consilierul cultural Mihai Bărbulescu. „A fost un spectacol foarte frumos pentru copiii care aşteptau cu nerăbdare sosirea lui Moş Crăciun. Îi mulţumesc primăriei şi Consiliului local pentru sprijinul acordat organizării spectacolului la care au participat numeroşi cetăţeni. Mulţumirile mele se îndreaptă şi către copiii ce au urcat pe scenă. De asemenea, ţin să le adresez vorbe calde părinţilor pentru prezenţa la spectacol!” Iat-o prin preajma noastră şi pe Bulei Ştefania Lavinia din Poiana, 294, care arătându-ne scena ne-a spus: „Pentru mine e ceva obişnuit să fi fost pe ea, să fi participat la acest spectacol, pentru că fac parte dintr-un ansamblu al Casei de Cultură din Comarnic şi am fost la mai multe evenimente de genul acesta. Atmosfera a fost electrizantă, spectatorii fiind la înălţime. Fuego mi-a făcut impresia că este un artist cu o puternică personalitate, având o voce de aur”.
***
S-ar fi putut termina „povestea” noastră cu clasicul „am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa”, dar ce s-a întâmplat în seara zilei de 24 decembrie 2015 în Sala Sporturilor din Comarnic a fost un eveniment într-adevăr deosebit, care a încântat sufletele oamenilor!

You may also like...

Leave a Reply