Implicarea şi competenţa sunt atuurile celor ce conduc acum destinele urbei! Sinaia, pe linia unei evoluţii de mare anvergură în planul informării prompte şi competente a turiştilor!

Dacă e ordin, atunci, cu plăcere! Iată că, într-un final, şi-a început activitatea noul Centru Naţional de informare turistică, amenajat în dreapta intrării în parcul „Dimitrie Ghica“. Iniţiativa nu aparţine alor noştri, ci este venită din partea puterii centrale, care la rându-i vrea să dovedească că îi pasă (pe ici, pe colo…) şi de promovarea turismului românesc!

După cum au fost tărăgănate lucrurile legat de construirea şi darea în folosinţă a acestui nou obiectiv edilitar, credeam că ne vor apuca sărbătorile fără ca turiştii să poată beneficia de serviciile noului centru de informare. Iată însă că ne-am înşelat, totul este pus la punct şi funcţionează! Nici măcar nu a trebuit să facem mari eforturi (financiare) pentru construirea acestuia, majoritatea fondurilor fiind asigurate de autorităţile centrale de resort! Nu contestăm necesitatea existenţei unui astfel de centru de informare. El poate fi chiar folositor într-o staţiune ca a noastră, unde autorităţilor locale le pasă de promovarea turismului de joi până mai apoi… Rămâne de văzut însă, pe viitor, eficacitatea pe care o va avea, în contextul în care de acum înainte absolut toate costurile privitor la acest centru vor fi suportate din banii contribuabililor sinăieni. Iar din câte am aflat, centrul va trebui să rămână funcţional cel puţin zece ani!  În acelaşi timp, centrul de la primărie s-a închis (mare parte din materialul informativ rămânând încuiat acolo, n.r.). Să fie vorba de economie, ca să nu cheltuim pentru două lucruri „identice“?

You may also like...

Leave a Reply