Şeful Poliţiei sinăiene arestat! În cătuşe pentru foloase necuvenite

Lovitură de teatru de mari proporţii în liniştita urbe sinăiană, care a avut ample şi răsunătoare ecouri în presa centrală! La mijlocul săptămânii trecute magistraţii de la Tribunalul Prahova au declarat admisă o cerere a procurorilor D.N.A. şi, în consecinţă, au procedat la dispunerea măsurii de arestare preventivă a comandatului Poliţiei staţiunii Sinaia, Marin Tudorică, precum şi a omului de afaceri Cristian Simion. Deocamdată însă această măsură drastică nu este definitivă! Ionuţ Roşca, adjunctul comandatului Poliţiei sinăiene este, la rândul lui, urmărit penal în aceeaşi cauză. Împotriva sa însă magistraţii au decis luarea măsurii de plasare sub control judiciar pe o durată de 60 de zile. În momentul de faţă acesta are obligaţia de a nu-şi mai exercita funcţia de ofiţer de poliţie judiciară! Conform unui comunicat de presă făcut public de către D.N.A., şeful poliţiei sinăiene, Marin Tudorică, este în prezent acuzat de trafic de influenţă. La aceasta se mai adaugă şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o deţinea. În acelaşi context, cealaltă persoană arestată preventiv în acest dosar, omul de afaceri Cristian Simion, a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. Conform procurorilor D.N.A., această poveste începe încă din 18 iulie 2013. Marin Tudorică avea încă de pe atunci calitatea de comandant al poliţiei sinăiene. În această calitate ar fi pretins şi primit de la omul de afaceri – acum inculpatul – Cristian Simion un folos material. Mai precis un autoturism Mercedes, pe care şeful poliţiei să-l poată utiliza după bunul plac, evident, cu titlul gratuit, la baza înţelegerii existând parafat un contract de comodat. În prezent organele de anchetă au evaluat (provizoriu) folosinţa respectivului autoturism Mercedes la „modesta“ sumă de 49.000 de euro. În orice caz, pentru aceste foloase şeful poliţiei sinăiene – actualmente inculpatul Marin Tudorică – l-a făcut pe omul de afaceri Cristian Simion să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici. Mai mult, i-a promis acestuia că în cazul în care apar unele controale pentru verificarea activităţilor firmei, la nevoie îi va determina pe respectivii funcţionari să îndeplinească, să urgenteze sau, după caz, să întârzie luarea unei decizii care stă în atribuţiile lor de serviciu sau chiar să îndeplinească un act contrar acestor atribuţii – aşa cum reiese de altfel şi din comunicatul dat publicităţii de către D.N.A. Ploieşti. În plus, din informaţiile noastre, se pare că şeful poliţiei sinăiene îi promisese omului de afaceri Simion că se va ocupa şi de eventualele amenzi primite de societatea comercială a acestuia, ca să fie anulate…

Revenind în prezent, la data de 12 decembrie 2015, Marin Tudorică, prin intermediul adjunctului său – inculpatul Ionuţ Roşca – a intervenit la inspectorii antifraudă sosiţi pe nepusă masă în control la societatea comercială patronată de Cristian Simion. Bineînţeles, pentru a-i determina pe aceştia să fie cât se poate de „indulgenţi”… Prin influenţarea inspectorilor antifraudă Ionuţ Roşca i-a netezit în continuare şefului său drumurile pe care urma să le facă cu Mercedesul primit în folosinţă gratuită de la patronul Cristian Simion! Căci lucrurile se leagă mereu!

O altă acuzaţie adusă de procutorii D.N.A. şefului poliţiei sinăiene Marin Tudorică o constituie însă edificarea, în anul 2010, prin intermediul aceluiaşi Cristian Simion, a unui ansamblu de locuinţe în localitatea noastră. În plus, Marin Tudorică s-a implicat în mod direct în vânzarea apartamentelor din imobilul în cauză prin postarea de anunţuri pe internet, folosind chiar numele său. Iar acest lucru nu este permis de lege, având în vedere funcţia pe care o deţinea la momentul respectiv! Şi povestea nu se încheie aici. Marin Tudorică este de asemenea acuzat de procurorii D.N.A. pentru că ar fi intervenit personal pentru eliberarea unor avize şi autorizaţii care i-au servit la construirea ansamblului imobiliar în cauză.

You may also like...

Leave a Reply