Întrebări incomode, la care „ei“ nu vor răspunde niciodată! Puterea locală vrea un oraş complet… dezinformat?

Sunteţi un cetăţean care trăieşte bine ancorat în realitate şi vrea să fie la curent cu ceea ce se mai întâmplă pe la noi sau prin cele străinătăţi şi televizorul sau internetul ori radioul nu vă satisfac această firească dorinţă? Aţi vrea să răsfoiţi presa, să frunzăriţi vreun cotidian central, fie şi pentru dublul avantaj să fiţi atât informat cât şi să savuraţi momentul, pipăind hârtia proaspăt tipărită, mirosind a cerneală, stând comod în fotoliu? N-ar fi nimic ieşit din comun, e una din „micile plăceri ale vieţii“…

Mai dificil e să o puneţi în practică, mai ales dacă locuinţi în vreun cartier precum Platou Izvor, Sfântul Ilie, Furnica sau, de ce nu, Opller ori Cumpătu… Pur şi simplu pentru că nu aveţi de unde să vă procuraţi un ziar, pe acolo neexistând nici un fel de chioşc de difuzare a presei! Singura soluţie o constituie o deplasare (nu tocmai scurtă şi la îndemâna oricui, oricând!), fie pe Malul Spitalului, fie în centru, depinde de caz… În momentul de faţă, în ditamai staţiunea montană de nivel internaţional Sinaia, degetele de la o mână sunt prea multe pentru a număra chioşcurile de difuzare a presei rămase funcţionale în oraş. Cele vechi ba nu erau rustice, ba cine ştie ce cusur le găsea puterea locală! Cert e că într-un final au dispărut cu totul!

NOROC CU MĂREŢUL PROIECT!

Iată însă că, odată cu avansarea lucrărilor la măreţul proiect de refacere a centrului, şansa părea să surâdă din nou amatorilor de presă scrisă. Aceasta urma să se materializeze după apariţia unor noi chioşcuri de dimensiuni considerabile. Ce-i drept, nu sunt rustice ca tăietură arhitectonică, singurul element comun al acestora pe care am putea încerca să-l asociem cu muntele fiind culoarea verde în care au fost vopsite. Aceste chioşcuri – apreciabile ca dimensiune – au fost confecţionate din tablă şi stâlpi din ţeavă de fier, distonând oarecum cu toate celelalte astfel de obiective apărute mai nou prin oraş, cu designul specific din şipcuţe de lemn acoperite cu vopsea maro închis. Dar dacă e să ne gândim, poate că tot răul este înspre bine. Fiind făcute dintr-un material rezistent poate or să dureze mai mult. Măcar pentru astfel de lucruri să nu mai cheltuim mereu bani de la buget. Din momentul în care au fost finalizate, nu le-am văzut decât cu obloanele trase. Şi trebuie să recunoaştem că a cam trecut ceva timp de-atunci! Am crezut că poate autorităţile locale aşteaptă momentul festiv al finalizării oficiale a măreţului proiect şi după aceea le vor pune în funcţiune. Dar, iată, comunicatul oficial al încheierii complete a lucrărilor de modernizare a centrului a fost dat publicităţii şi verzuiele chioşcuri din tablă tot nefuncţionale au rămas… Să păstreze mai marii noştri până şi aceste chioşcuri pentru a le inaugura în campania electorală şi a prezenta electoratului încă o realizare în plus? Greu de crezut. Pentru că, în fond, nu e vorba de vreun mare lucru, care să entuziasmeze pe sinăieni foarte tare. Ori puterea locală îşi doreşte un oraş complet dezinformat, fără prea multe ziare şi publicaţii care să deschidă ochii oamenilor, fiindcă că nu mai e mult până în campania electorală?

You may also like...

Leave a Reply