Puterea locală tremură de grija sinăienilor… doar teoretic! Căminul pentru bătrâni rămâne un vis frumos?

O fi grija pentru problemele (din cele mai diverse!) ale acestui oraş o preocupare de prim rang a politicienilor locali, însă de cele mai multe ori totul se limitează strict la un nivel declarativ! Chiar dacă vorbele meşteşugite încântă în mod plăcut auzul unora (care ajung să le ia de bune, dând dovadă de o oarecare imaturitate, inclusiv în cabina de vot!), acest lucru nu este suficient! 

Pentru ca în Sinaia să ne putem bucura de transformări reale, de schimbări în bine palpabile, e cazul să ieşim din marasmul în care ne-am împotmolit în ultimii ani! Iar acest lucru nu se poate realiza doar cu vorbe, cu demagogie, cu promisiuni deşarte! E nevoie de lucruri concrete! Dar, din nefericire, cei ce conduc urbea… În sprijinul celor afirmate mai sus stă mărturie un alt obiectiv edilitar pe care politicienii noştri l-au avut în vedere acum aproape patru ani, mai exact în campania electorală pentru „localele“ din vara lui 2012…

PREA LUNGA „LISTĂ DE AŞTEPTARE“!

Ni se vorbea atunci de o atitudine plină de sensibilitate, şi anume grija pentru sinăienii ajunşi la vârsta a treia! Se preconiza – tot sub formă de promisiune electorală, fireşte! – posibilitatea construirii unui cămin pentru bătrâni în Sinaia. Intenţia, nobilă prin ea însăşi, era însă condiţionată de o „mică problemă“. Şi anume, finalizarea construirii noului spital oraşenesc! Astfel „după construirea noului spital în Sinaia, în actuala clădire a Spitalului Orăşenesc se va amenaja, printr-un parteneriat public-privat, un cămin de bătrâni cu o capacitate de 150 de locuri“. Păi să nu-ţi vină să-i votezi pe politicienii care se declară dispuşi la asemenea eforturi? Mai ales că vorbim despre un obiectiv edilitar mai mult decât folositor celor vârstnici, adică părinţilor, bunicilor, celor ce ne-au dat viaţă şi s-au sacrificat pentru noi! Emoţionant, până la lacrimi… Ce păcat însă că totul nu era decât o poveste spusă în campania electorală de unii politicieni care vroiau cu disperare încă un mandat, fiind prea „ancoraţi“ de fotolii, funcţii, avantaje şi alte… interese! Nu ar trebui uitat nici faptul că se făcea referire în mod direct la intervalul celor patru ani cuprinşi între 2012 şi 2016… Din nefericire şi la acest capitol „a zburat puiul cu aţa!“ La fel ca în multe alte cazuri… Să credem în minuni? N-are rost, căci până la viitoarele algeri locale nu mai există (fizic!) suficient timp pentru a se mai face mare lucru legat de construirea noului spital! Şi nici măcar nu credem că se vrea acest lucru, căci vor mai fi alegeri locale şi în 2020! Iar o momeală electorală precum finalizarea spitalului şi a unui cămin de bătrâni la alegerile de peste… alţi patru ani ar putea fi atunci o excelentă momeală electorală!

P.S. Iar pe vârstnici nu-i împiedică nimic să mai aştepte pentru a vedea construit şi dat în folosinţă căminul de bătrâni, că tot n-au altceva de făcut!

You may also like...

Leave a Reply