”Cupa Orașului Bușteni”- ediția a X-a! Ultima etapă a clarificat ordinea în clasament pentru semifinale!

Sala sporturilor din Bușteni a programat, la sfârșitul săptămânii trecute, jocurile din cadrul ultimei etape a prestigioasei competiții fotbalistice în sală, dotată cu marele trofeu „Cupa Orașului Bușteni”. Jocurile definitivau ordinea în clasament a primelor patru echipe, fiecare din echipele ce evoluau făcându-și calcule cu cât să bată pentru a ocupa locul dorit sau, dacă pierd, la ce diferență de scor trebuie să fie înfrânte pentru a evita un anume adversar? În cazul în care acumulează același număr de puncte cu altă pretendentă la șefie, pe ce loc se situează și cu cine ar urma să se dueleze în semifinale? Calcule și calcule! Dar cei prezenți au asistat la jocuri extrem de disputate, cu răsturnări spectaculoase ale scorului, cu multe goluri, cu faze fierbinți și dueluri aprige, care au dus la acordarea unor avertismente de către brigada de arbitri.
În prima partidă a etapei a V-a au evoluat echipele din cartierele Silva și Valea Albă, prima având posibilitatea, în cazul unei victorii, de a urca pe prima poziție a clasamentului, la egalitate de puncte cu Zamora, liderul (până la acea oră) competiției.  A fost un meci aprig, cu o primă repriză echilibrată, încheiată cu un avantaj minim (1-0) în favoarea celor de la Silva. Aceştia nu se dezmint după surpriza realizată, cu o săptămână în urmă, contra campioanei ”en titre”. Pauza a fost benefică jucătorilor de la Valea Albă, care au reușit datorită experienței și valorii individuale, să egaleze și să preia conducerea (2-1), punând stăpânire pe joc. Tinerețea și ambiția celor de la Silva au făcut ca în cinci minute să se decidă soarta meciului, aceștia reușind să marcheze de patru ori (5-2), în urma unor erori în defensivă taxate cu promptitudine! Astfel, Silva devine ”nașul” campioanei și a finalistei ediției trecute! Cel de-al doilea joc al etapei a adus, față-n față, ”lanterna roșie” a întrecerii (trupa cartierului Griviței) și formația cartierului Poiana Țapului, o aspirantă la fotoliul de lider, care, cu încă un succes, egala la puncte pe Zamora și Silva și ordinea în clasament se schimba funcție de golaveraj. A fost un meci de infarct, cu răsturnări ale scorului imprevizibile! Jucătorii Griviței introduși în teren s-au mobilizat exemplar și au dat o replică pe măsură adversarei, pe care au dominat-o copios și au umilit-o! După 20 de minute conduceau cu un categoric 3-0!!! și ultimul loc în clasament parcă era nedrept, primul mitan terminându-se la două goluri diferență (4-2), anunțându-se o altă mare surpriză! După ce grivițenii au mai ”înfipt încă odată pumnalul” în trupul celor de la Poiana Țapului (5-2), aceștia, răniți în propriul lor orgoliu, au redus din diferență și au început o cursă nebună pentru egalare, pe care au obținut-o (5-5) când mai erau 2 minute de joc, dar lovitura de grație au dat-o tot cei de la Griviței în ultimele secunde ale meciului! Au obținut o victorie neașteptată, dar meritată, după efortul, dăruirea și abnegația jucătorilor. Parcă le părea rău la final că nu sunt pe locul IV, cu toate că aveau același număr de puncte ca Valea Albă, dar aceștia aveau victorie directă. Ce să-i faci! Regrete, regrete! După desfășurarea celor cinci etape, conform regulamentului (unde primul criteriu de departajare în cazul egalității la puncte este victoria directă), clasamentul final se prezintă în felul următor:

1. Silva 9 puncte (17–15) victorie directă
2. Zamora 9 puncte (24–12)
3. Poiana Țapului 6 puncte (19–15)
4. Valea Albă 3 puncte (6-15) victorie directă
5. Griviței 3 puncte (12-20)
Semifinalele se vor disputa miercuri 3 februarie cu începere de la ora 18:00, după următorul program:
Locul 2 – Locul 3 (Zamora – Poiana Țapului) și
Locul 1 – Locul 4 (Silva – Valea Albă)
Învinsele vor juca finala mică, iar învingătoarele vor disputa finala pentru cucerirea marelui trofeu, partidele urmând a se disputa duminică, 7 februarie, la Sala Sporturilor, cu începere la ora 12:00. Această manifestare sportivă face parte din manifestările cultural-artistice și sportive prilejuite de Zilele Bușteniului. Vor fi decernate premii constând în echipament sportiv tuturor echipelor participante, cupe, diplome, medalii și importante sume de bani, funcție de locul ocupat la final. Asta datorită primarului Buşteniului Emanoil Savin cu sprijinul Primăriei și a Consiliului local, dar și a unor importanți sponsori!

You may also like...

Leave a Reply