Mai marii urbei au deprins demult meşteşugul vorbelor, dar nu şi pe cel al faptelor… Am vrea, ne-am dori, oare s-ar putea?… Întrebări la care tinerii caută răspunsurile mai mult pe afară!

Nu numai în Sinaia, ci chiar pe cuprinsul întregii ţări, problema lipsei locuinţelor pentru tineri este una care dă, fără discuţie, mari bătăi de cap administraţiilor locale. Şi la noi ar trebui să se întâmple aşa! Numai că mai marii urbei sunt ceva mai detaşaţi. Nu pun la suflet prea multe şi, mai cu seamă, încearcă să rezolve anumite probleme cu soluţii numai de ei ştiute! 

Din nefericire însă acestea nu prea dau rezultate, aşa după cum se vede şi din imagine. Încă din campania electorală din anul 2008 cele trei blocuri de locuinţe care trebuiau construite prin ANL, pentru a le fi de folos tinerilor până în 35 de ani, amplasate în cartierul Platou Izvor au rămas şi acum într-o stare de jalnică ruină. Nu mai e mult şi trece peste ele un deceniu de nepăsare a autorităţilor locale… Pe atunci auzeam fraze frumoase legate de faptul că este necesar să le oferim tinerilor locuri de muncă şi locuinţe pentru a-i determina să rămână în Sinaia şi să contribuie implicit la prosperitatea acestui oraş. Mai mult decât atât, la un moment dat, auzeam din partea aleşilor locali că (pentru un vot care să le asigure realegerea în fotoliile de care cu greu se mai dezlipesc?) există banii necesari pentru ca locuinţele destinate tinerilor să fie finalizate cât de curând, la termen…  Dacă vi se pare, domnilor edili, că o pauză de şase ani rimează cu „cât de curând“, vă înşelaţi amarnic! Pe cine credeţi că mai păcăliţi şi de data aceasta, dacă repromiteţi locuinţe pentru tineri şi locuri de muncă?

CÂND VA PLESNI OARE URCIORUL PROMISIUNILOR DEŞARTE?

Cartierul Platou Izvor ar fi trebuit să fie gazda a două astfel de ansambluri de locuinţe pentru tineri. Asta pentru că, undeva, lateral de hotelul Mara, puterea locală delimitase, cel puţin în teorie, un teren cu o suprafaţă generoasă pentru construirea unui nou ansamblu de blocuri ANL destinate tinerilor. Din câte am aflat toată treaba a fost revocată. Terenul nu se va mai aloca! Deşi era vorba de o suprafaţă frumuşică, 5000 de metri pătraţi. Mai mult decât suficientă unui asemenea ansamblu. Cât le pasă însă mai marilor noştri de locuinţele pentru tineri se vede cu ochiul liber. Mai are rost să precizăm că însuşi edilul-şef al oraşului spunea că nu va precupeţi nici un efort, că va face oricâte drumuri sunt necesare la Bucureşti (probabil la ministerul de resort, n.r.) pentru rezolvarea problemei locuinţelor pentru tineri? Nu are rost să ne întrebăm câte drumuri a făcut, pentru că situaţia acestor locuinţe este de la sine grăitoare…

You may also like...

Leave a Reply