Până când va face rost de bani pentru investiţii… S.C. DACOLE mai stă… o tură?

proiect

Oricui îi este aproape imposibil să contrazică faptul că actuala conducere a Sinaiei a dat, dă şi (măcar pentru încă o perioadă de timp!) va da o importanţă aparte, putem spune chiar „covârşitoare“, chestiunilor imobiliare. Evident, tratând cu aceeaşi atenţie sporită şi actele normative provenite de la executivul local legat de aceste „delicate“ subiecte… 

Un subiect ceva mai aparte este cel referitor la concesiuni la care puterea locală s-a dovedit de-a lungul ultimilor ani o specialistă de notorietate. Poate fi o metodă cât se poate de avantajoasă (căci pe mai marii urbei nu-i costă nimic!) pentru satisfacerea anumitor cerinţe, dar mai ales fidelizarea diverselor persoane devotate din unele cercuri, mai mult sau mai puţin „concentrice“ celor aflaţi deocamdată la conducerea oraşului.

CÂT NE MAI CHINUIE CRIZA ECONOMICĂ?

Ne-am referit la concesiuni, pentru că despre aşa ceva e vorba în materialul de faţă. Şi nu una oarecare, ci una foarte… pitorească! Respectiv un teren aflat tocmai în vârful muntelui. Mai precis, o suprafaţă de 942 de metri pătraţi, care este amplasată în Sinaia în zona Masivul Bucegi – Refugiu Cota 1500. Acest bun imobil a fost obţinut de către SC DACOLE SERVICE SRL prin contractul de concesiune nr.1389/15.01.2013! În intenţia investitorilor era, încă de pe atunci, un lucru foarte nobil: amenajarea unui spaţiu verde (?) şi a unui loc de agrement… Iată că de trei ani însă nu s-a întâmplat nimic! O fi vorba de pârdalnica de criză economică? Conform legislaţiei în vigoare „persoanele juridice care beneficiază de teren conform cu Legea 50/1991 au obligaţia să solicite autorizaţie de construire şi să demareze lucrările în cel mult un an de la obţinerea concesiunii. Altminteri aceasta îşi pierde valabilitatea.

BIROCRAŢIE, COMISII, DECI IMPLICIT ÎNTÂRZIERI…

Conform actelor adiţionale nr.4692/12.12.2014 şi 6437/05.03.2015 SC DACOLE SERVICE a mai amânat, din 2013 şi până acum, construirea obiectivului propus pentru care a concesionat terenul. Acum figura s-a repetat a treia oară! Societatea în cauză a solicitat prelungirea termenului de începere a lucrărilor – ca să nu cumva să piardă aşa o mândreţe de concesiune! – prin cererea nr.749/11.01.2016. În document se menţionează şi un fel de… justificare! Terenul în cauză este amplasat exact în perimetrul Rezervaţiei Parcul Natural Bucegi şi a Sitului Natura 2000. Ghinion însă! Comisia de specialitate a acestora nu se întruneşte decât la sfârşitul lunii februarie 2016, iar avizul acesteia este absolut necesar pentru obţinerea unui… alt aviz! Anume, al celui de mediu, solicitat prin certificatul de urbanism – fără de care nimeni nu poate construi nimic… Acum, după trei ani, ce mai contează câteva luni, acolo? Sinăienii sunt oameni răbdători, turismul abia e pe picior de revigorare, mai putem aştepta ceva timp până ce SC DACOLE SERVICE va amenaja respectivul spaţiu verde şi va construi locul de agrement de la Cota 1500…

GENEROZITATE ÎN AN ELECTORAL?

2016 este un an electoral de mare forţă! Poate că acesta este şi motivul pentru care puterea locală a devenit mai „indulgentă“ în ceea ce priveşte amânarea începerii lucrărilor de construire în diverse cazuri de concesiuni de terenuri. Altădată era mult mai aspră în luarea acestui gen de decizii!

You may also like...

Leave a Reply