”Cupa Orașului Bușteni”- ediția jubiliară (a X-a)! După o finală dramatică, Zamora a cucerit marele trofeu !

„Zilele Orașului Bușteni 2016“ s-au încheiat duminică la Sala sporturilor din cartierul Silva, unde au fost programate finalele ediției jubiliare a ”Cupei Orașului Bușteni” la fotbal în sală, după ce miercurea trecută s-au disputat semifinalele. A fost un regal fotbalistic, cele patru echipe protagoniste, reprezentând cartierele principale ale splendidei stațiuni montane de la poalele Crucii de pe Caraiman. Acestea au oferit un spectacol total, cu răsturnări senzaționale ce te duceau de la agonie la extaz, cu multe goluri care au fost deliciul numerosului public, cu ratări incredibile, cu autogoluri, dar și parade ale goalkeeperilor, cu execuții de mare rafinament, cu ambiții, dăruiri și abnegații din partea jucătorilor. Să începem cu semifinalele care au avut loc miercuri seara, arbitrate de cuplul Răzvan Ioana – Dragoș Pantilie.

dragos ogrezeanu-golgeter

Primul duel pentru accederea în marea finală a fost între Silva–ocupanta primului loc și surpriza acestei ediții și Valea Albă–locul 4 în actuala ediție, o reeditare a jocului din etapa a V-a. A fost o partidă de un bun nivel tehnic și spectacular, în care a pledat tinerețea și spiritul de a se afirma al tinerilor jucători ai Silvei contra experienței și tehnicii celor de la Valea Albă. După eșecul suferit în ultima etapă, finaliștii ediției trecute au intrat pe teren cu mari ambiții, să spele rușinea din ultima etapă. Dar n-a fost așa, pentru că acești copii talentați și ambițioși din cartierul Silva au oferit o lecție de fotbal experimentaților adversari, pe care i-au depășit categoric, administrându-le o înfrângere și mai severă (scor final 7-2!), croindu-și drum spre marea finală. A urmat jocul dintre ocupantele locurilor 2 și 3, respectiv gruparea cartierului Zamora și cei din Poiana Țapului, un meci între deținătoarea trofeului și ”puștii” teribili ai acestei ediții. După o primă repriză echilibrată, încheiată cu un avantaj minim (3-2), tinerii jucători din Poiana Țapului au mărit diferența la două goluri (4-2) și se părea că vom asista la o nouă surpriză. Dar zamorenii, cu Emanoil Savin la timonă, au reușit să se mobilizeze exemplar și până la final au întors rezultatul în favoarea lor, obținând o victorie în extremis (5-4) care le-a permis accederea în finala mare.

Finala mică (locurile III – IV):
Valea Albă – Poiana Țapului 2 – 4 (1 – 1)
Finalele au avut loc duminică și primul meci a fost între învinsele din semifinale, pentru stabilirea locurilor III și IV, respectiv formațiile Valea Albă și Poiana Țapului. Valea Albă a deschis scorul dar, până la finele primului mitan, Poiana Țapului a restabilit egalitatea, cea de-a doua repriză fiind mai crâncenă și tensionată. ”Vulpoii” de la Valea Albă au reușit să preia din nou conducerea dar, până la final, li s-au cam terminat ”bateriile”. Tinerețea și talentul au ieșit la rampă, Poiana Țapului dominând și întorcând rezultatul în favoarea ei, obținând o victorie pe deplin meritată (scor 4-2) și cocoțându-se pe ultima treaptă a podiumului pentru care merită aplauzele noastre!

Finala mare (locurile I – II):
Zamora – Silva 7 – 5 d.l.p. (0 – 2; 4 – 4)
A fost una dintre cele mai frumoase și mai echilibrate finale ale acestei competiții de la debut și până acum! Jucătorii şi toți cei prezenți (sala a fost pur și simplu arhiplină) n-o vor uita curând! Unii îşi vor aminti cu plăcere, iar alţii cu tristeţe aceste momente! A fost un joc cu o ambiție și o dăruire cum rar am mai văzut, un meci spectaculos ce a cuprins cam toate ”ingredientele”(dueluri aprige, goluri imparabile, ratări, parade ale celor doi portari, etc). Zamora lui Emanoil Savin intrase pe teren cu gândul la cucerirea unui nou trofeu, mai strălucitor ca celelalte, pentru că era jubileu, dar cei de la Silva aveau de partea lor tinerețea, talentul și setea de victorii. Primele 30 minute au aparținut Silvei care a demonstrat, încă odată, că este revelația acestei ediții și a marcat de două ori (al doilea gol imparabil, cum rar se vede la noi!), mai mult, după reluare, aceștia au punctat din nou și conduceau cu 3-0 (!!!), suporterii erau în delir.  La scorul de 4-1 în favoarea Silvei, gruparea cartierului Zamora a avut o revenire formidabilă, reușind să-și domine adversarul și să marcheze gol după gol, cu toate că Emanoil Savin s-a accidentat, acesta fiind nevoit să părăsească terenul de joc dar, susținând și încurajând de pe margine coechipierii, egalarea fiind obținută în ultimele secunde ale partidei. Au urmat loviturile de la 7 metri pentru stabilirea câștigătoarei. Primii care au executat și au și ratat au fost cei de la Zamora, lucru care nu i-a avantajat pe cei de la Silva, care au marcat o dată, dar s-au pripit! lipsa de experiență și emoțiile au făcut ca următoarele trei lovituri să fie ratate, zamorenii marcînd de trei ori și câștigând marele trofeu cu scorul general de 7 – 5.  Felicitări atât învingătorilor cât și învinșilor pentru spectacolul oferit ! Mulțumiri trebuie aduse celor 4 arbitri ai competiției (Ciprian Geambazu, Romica Sprânceană, Dragoș Pantilie și Răzvan Ioana) care au contribuit la desfășurarea în bune condiții a tuturor meciurilor acestei ediții jubiliare.  A urmat festivitatea de premiere, în cursul căreia domnul primar Emanoil Savin a oferit tuturor echipelor participante echipament sportiv, cupe, diplome și importante sume de bani (locul 5-Griviței 2000 roni, locul 4-Valea Albă 2500 roni, locul 3-Poiana Țapului 3000 roni, locul 2-Silva 3500 roni și locul 1-Zamora 4000 roni), locurile 1, 2 și 3 primind și medalii. De asemenea, a fost premiat și golgeterul competiției în persoana lui Dragoș Ogrezeanu (17 goluri) de la Silva, care a fost declarat și jucătorul turneului.  După festivitate echipele au fost invitate la pensiunea ”Doi Ponei” pentru a savura delicioase preparate și a ciocni un pahar cu vin în cinstea acestei ediții jubiliare! Petrecerea s-a încheiat cu tortul competiției, oferit de Emanoil Savin, un tort imens sub forma unui teren de fotbal

You may also like...

Leave a Reply