Politicienii nu vor să risipească „muniţia electorală“… Nu mai e prea mult până la vară!

Chiar daă nu a demarat încă oficial, campania electorală îşi face deja simţită prezenţa, camuflată mai mult sau mai puţin eficace, în funcţie de diverşi factori legaţi de „personalitatea“ şi dorinţa de a se impune a celor implicaţi!
Uneori acţiunile (sau inacţiunile) devin chiar vehemente! Nici nu le mai pasă politicienilor de faptul că riscă „sancţiuni“ din partea acelei zone a electoratului care e înzestrată cu o putere de discernământ mai… feroce! Se bazează tare pe faptul că cei mulţi nu-şi vor schimba maniera de abordare a scrutinului din vară, aşa cum n-au făcut-o nici până acum de atâţia ani… Până în momentul în care vom avea parte de atacurile la baionetă, loviturile sub centură date adversarilor politici şi împroşcările cu zoaiele demagogiei – manifestări specifice oricărei campanii electrorale „civilizate“, prezente din plin şi la noi, mai ales în ultimii ani – mai e însă destulă vreme! Între timp, ca să nu ne plictisim, putem admira diversele tehnici „cu bătaie lungă“ pe care le folosesc politicienii noştri avizi de un nou mandat, pentru a nu pierde timpul degeaba şi a-şi mai atrage pe parcurs ceva capital de imagine.

ÎNCET, CU RĂBDARE, PÂNĂ LA VICTORIA FINALĂ!

Una din metode este tărăgănarea finalizării unor obiective edilitare până la un moment cât mai apropiat de scrutinul localelor din această vară. Pe parcurs însă cetăţenilor cu drept de vot li se aduce aminte, în diverse moduri (care mai de care mai subtile!) de respectivele realizări. Oamenii află că acestea sunt pe „ultima sută de metri“, indiferent că în anumite cazuri întârzierile se pot măsura în ani,chiar cincinale… De această dată însă e vorba de o realizare edilitară ceva mai proaspătă, care a fost pusă pe picioare doar de câteva luni. E vorba de un nou loc de joacă, amplasat pe Aleea Kusadasi. Faimoasa realizare a fost deja prezentată sinăienilor prin intermediul foii volante care proslăveşte marile realizări ale edililor oraşului. Puterea locală nu a pierdut ocazia să spună de pe acum sinăienilor că părculeţul a fost făcut pentru că s-a ţinut cont de dorinţa exprimată de numeroşi cetăţeni. Dorinţă pe care aleşii noştri au respectat-o şi pus-o imediat în practică, aşadar au motiv să se laude de pe acum!

NU UITAŢI CINE VĂ VREA BINELE!

Oricum, în momentul în care acest loc de joacă va fi inaugurat oficial, laudele puterii locale se vor auzi până hăt, departe! Plus faptul că s-au investit patru miliarde de lei (vechi)… De parcă am fi primit vreun cadou şi n-ar fi cheltuiţi tot banii sinăienilor, de la bugetul local… Interesant e faptul că, deşi mai e atât de puţin de lucru, darea în folosinţă a acestui obiectiv edilitar va fi probabil amânată cât mai aproape de campania electorală sau, de ce nu, chiar de ziua alegerilor locale din vară! Până atunci nu mai e mult, iar sinăienii sunt oamenii răbdători… Ce poate fi mai important atunci pentru politicieni bucuria unui nou loc de joacă pentru sinăienii de rând sau o „Muniţie electorală“ de cât mai mare calibru ?

You may also like...

Leave a Reply