Protejaţii tinerei cu firme tari? De unde şi pentru ce? Şi cum?

new-4

O să încep cu un citat din marele Marian Panait Valerie, cu precizarea foarte clară că NU el este subiectul acestui articol. Clar, NU este Marian Panait cel despre a cărui societate vrem să vorbim în acest articol, deşi are şi el una…. destul de profitabilă până la un moment dat… Citatul este foarte exact, cu greşelile lui, aşa cum ne-a fost trimis în mail la acea dată… Şi fără diacritice… Am inteles mesajul de atac personal pe care l-ati transmis in “Ziarul de Sinaia” la adresa mea. Dupa cateva momente de gandire m-am decis ca este cazul sa pun punct acestui joc murdar pe care il practicati. Ma declar uluit de cum poate un om care mi-a fost prieten sa deformeze adevarul numai pentru a ramane in contact cu lumea politica locala pe care o deserveste cu ardoare. Din paginile ziarului dumneavoastra ma socheaza un singur lucru: dorinta de a ucide cu orice pret cresterea tineretului in orasul nostru. Pentru oamenii ca dumneavoastra este de ne conceput ca un tanar sa aspire la un mediu mai bun. Sunt convins ca daca ar trebui sa va sustineti maine copilul in viata, ati face tot ce puteti pentru ai fi cat mai bine. Asa au facut si parintii mei cu mine, la ei s-au adunat rudele si apoi au venit aproape si prietenii adevarati. Nu gasesc nici o logica in atacul dumneavoastra, in care ma prezentati ca pe un om rau care nu a facut nimic pentru comunitatea orasului Sinaia. Stiti la fel de bine ca si mine ca ati incalcat legea de drept a fiecarei persoane din aceasta tara: dreptul la intimitate si viata personala. Mai presus de aceasta ati cazut in patima uciderii unui om pentru simplul fapt ca a reusit sa faca o diferenta in acest oras in care crescut si ramas cu orice risc, constient fiind de mizeriile prin care trebuie sa treaca.

Marian Panait, 25.03.2007

Mărturisesc faptul că, recitind acest drept la replică din 2007, nu am putut să-mi opresc o lacrimă, gândindu-mă la mizeriile pe care le-a avut de îndurat bietul Panait şi la riscurile la care s-a expus…. Şi noi, nenorociţii de la ziar, care am căzut în „patima uciderii unui om“, care dorim „de a ucide cu orice preţ creşterea tineretului în oraşul nostru“… Groaznic! La riscuri te expui abia de-acum încolo, Panait! Dar ce părere ai domnia ta, despre carierele fulminante ale celorlalţi tineri din oraşul nostru, dar din spectrul vostru, despre maşinile lor de lux, despre hainele lor de mii de euro, despre viaţa de mari feudali pe care o duc? E corect aşa? Recent, am publicat un articol despre un tânăr care, cum spui tu, aspiră la un mediu mai bun. Sau, mai bine spus, despre casa pe care acest tânăr şi-o construieşte undeva, pe deasupra stăzii Theodor Aman, probabil pe Pustnicului… O casă pe care noi am prezentat-o… Este vorba despre Jitaru Ciprian Andrei, un tânăr despre care se spune că este nepotul tău… Ei bine, ne-am interesat mai amănunţit despre acest tânăr şi, fără să dorim uciderea cu orice preţ a creşterii tineretului în oraşul nostru, după cum se exprimă foarte plastic marele Panait, am aflat oarecare informaţii interesante.

Tânărul Jitaru Ciprian Andrei este acţionar la două firme… Surprize, surprize… Când ai două societăţi, la o vârstă foarte fragedă, după părerea unora, ai toate şansele ca Sinaia să ţi se pară un loc de vis…  Una din ele, cu un nume extraordinar de inteligent, adică CIP INTELLIGENT AGENCY, avea, în 2012, o valoare de piaţă de 283 de mii de euro. Obiectul principal de activitate al acesteia este „activităţi de consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi comunicării“.

Ne sună foarte cunoscut această sintagmă, domnule Panait, ţie nu?

Nu ştim de unde a încasat firma asta atâţia bani, mai ales că, în 2012, managerul ei avea 22 de ani, dar ar fi culmea să fie implicat vreun buget local sau vreo campanie electorală, nu-i aşa, domnule Panait? E ceva de cercetat aici, Panait? Noi oricum mai studiem, aşa, pentru informarea opiniei publice…

You may also like...

Leave a Reply