Vor deveni sinăienii victime colaterale ale marilor proiecte edilitare?

Cu chiu, dar în special cu foarte mult vai şi maldăre de moloz depozitate care-ncotro, într-un final am ajuns să vedem anvelopate termic cele două blocuri turn din oraşul nostru. Să nu uităm, în acest context, faptul că operaţiunea în cauză făcea parte – cel punct de vedere teoretic – dintr-o acţiune mult mai amplă pusă la cale de actuala administraţie locală. Aestea cuprindea tot cee ce poate fi categorisit drept imobil – condominiu construit între hotarele oraşului Sinaia.

SĂ NU CONFUNDĂM REALITATEA CU… VORBELE MEŞTEŞUGITE!

Să nu uităm nici faptul că operaţiunea de reabilitare termică a blocurilor sinăiene începută cu clădirile „turn“ de pe strada Avvram Iancu a fost folosită la alegerile locale trecute drept prima din promisiunile electorale. Mai mult decât atât, era vorba că vor intra în programul de anvelopare termică nici mai mult, nici mai puţin decât toate blocurile de locuinţe din oraşul nostru. Nu ne-am apucat să numărăm exact câte imobile de tipul blocurilor de locuinţe / condominii există în momentul de faţă în Sinaia. Însă, după cum bine se ştie acestea nu sunt deloc puţine. Dacă se lucrează în ritmul a două blocuri anvelopate o dată la patru ani rezultă clar că toată problema nu este decât, pur şi simplu, o reclamă electorală. Nu are nimic de-a face cu un plan edilitar în urma căruia această problemă să fie, într-adevăr, rezolvată la nivel orăşenesc. Să luăm, spre exemplu, staţiunea învecinată Buşteni. Acolo toate imobilele de tipul blocurilor de locuinţe au fost demult anvelopate termic. Implicarea a fost de sută la sută a autorităţilor locale şi, din câte ştim, locuitorii nu au trebuit să contribuie financiar în nici un fel. La noi problema sa pus altfel până şi din punct de vedere al costurilor.

CE SE VA ÎNTÂMPLA CU MUNCA ŞI INVESTIŢIILE OAMENILOR?

Foarte mult dintre blocurile de locuinţe din Sinaia sunt într-un anumit procent anvelopate termic la exterior. Însă nu complet. Ce se va întâmpla cu investiţiile oamenilor în cazul în care puterea locală va vrea să folosească din nou drept laudă electorală reabilitarea termică? Oamenii vor fi nevoiţi să scoată alţi bani din buzunar şi să renunţe la lucrările vechi pentru ca blocurile să fie reabilitate termic uniform, în întregime? Este numai una dintre problemele care se pune în cazul refolosirii de către actuala putere locală a acestui subiect în campania electorală din vară.

You may also like...

Leave a Reply