Emanoil Savin, ales de curând vicepreşedinte în Biroul Judeţean al PSD Prahova şi Coordonator al campaniei electorale pentru alegerile locale şi generale!

O mişcare decisivă, de mare amploare, a avut loc de curând pe scena politică din Buşteni. Primarul oraşului, Emanoil Savin, a confirmat faptul că împreună cu întreaga organizaţie PDL din Buşteni – care cuprinde peste 1800 de membri, s-a înscris actualmente în rândurile PSD. Motivaţia acestui important gest politic, făcut în preajma apropiatelor alegeri locale, este faptul că fuziunea dintre PNL şi PDL pe plan local nu s-a realizat concret până în prezent. În plus de asta, nemulţumirea primarului din Buşteni constă şi în faptul că PNL susţine un om politic provenit din alt judeţ pentru conducerea CJ Prahova. În speţă, este vorba despre senatorul Iulian Dumitrescu, ales dintr-un colegiu din Călăraşi, care nu a mai făcut politică până în prezent în judeţul Prahova. Mai mult decât atât, în prezent organizaţiile PNL şi PDL funcţionează fiecare separat, la fel ca şi la nivel de judeţ, asta în condiţiile în care trebuie să ţinem cont că PNL-ul a fuzionat cu PDL-ul. În acelaşi context, unul din motivele trecerii la PSD a fost şi cel al listelor pentru consilieri solicitate separat Organizaţiei PNL şi a celei PDL, precum şi a şedinţelor care, la fel, se desfăşurau separat de către cele două organizaţii. Primarul Emanoil Savin a mai precizat legat de acest subiect şi faptul că nu agreează actuala modalitate de lucru a respectivelor structuri politice, care funcţionează ca două entităţi separate şi, ca să nu-şi încalce principiile politice după care a acţionat întotdeauna, a luat această decizie majoră de trecere la PSD împreună cu întreaga organizaţie Buşteni.
“Începând de astăzi, organizaţia PDL Buşteni trece la Partidul Social Democrat. Noi, organizaţia PDL, avem 1.849 de membri. PNL are o organizaţie separată şi, de fapt, de aici a apărut şi nemulţumirea noastră: Partidul Naţional Liberal a luat prin absorbţie PDL, dar organizaţiile funcţionează acum paralel. Eu am participat la câteva şedinţe la Buşteni, după care am refuzat să mai particip pentru că ei se întâlneau separat şi nu m-am regăsit în această modalitate de lucru. Tot timpul am avut alte principii după care m-am ghidat şi de aceea am decis trecerea la PSD”, a declarat Emanoil Savin. „În momentul de faţă pot să declar faptul că am luat o hotărâre foarte importantă. Aceea că voi candida la alegerile locale din vara acestui an pentru funcţia de primar al oraşului Buşteni din poziţia de membru al Organizaţiei PSD Buşteni. De asemenea, la funcţia de viceprimar va candida Nae Savel, pentru ca aceeaşi echipă sudată să poată continua şi duce la bun sfârşit împreună importantele proiecte edilitare demarate pentru Buşteni. Sunt de acord că este o decizie care implică o mare răspundere. Şi de acum înainte voi încerca să pun pe primul plan nevoile oamenilor şi să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru ca Buşteniul să prospere necontenit”, a declarat în final Emanoil Savin. De asemenea, primarul Buşteniului se va regăsi la alegerile locale din iunie 2016 şi pe lista de consilieri judeţeni. Legat de acelaşi subiect în final menţionăm că preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a precizat că Emanoil Savin, actualul primar al oraşului Buşteni, va ocupa de acum înainte funcţia de vicepreşedinte în Biroul Judeţean al PSD Prahova, precum şi pe aceea de Coordonator al campaniei electorale pentru alegerile locale şi parlamentare din acest an.

You may also like...

Leave a Reply