Politicienii dornici de un nou mandat nu se dau înapoi de la nimic ca să-l câştige… Blocul social, amânat pentru campania electorală?

Problema suficienţei locuinţelor sociale în Sinaia – mai bine spus, a lipsei acesteia – îşi face simţită prezenţa şi îi chinuie pe oameni de prea mulţi ani. Din nefericire, autorităţile noastre în loc să se implice, cum era şi firesc şi cum se întânmplă în alte oraşe vecine, tărăgănează treaba la nesfârşit şi nu fac altceva decât să folosească aceste imobile drept momeală electorală pentru a câştiga voturi – atunci când din an în Paşte sunt câteva finalizate şi date în folosinţă. Aceeaşi situaţie putem spune că o întâlnim şi acum – de fapt, de ce ne mai mirăm? – legat de cel de-al cincilea bloc social care nici măcar acum nu a fost dat în folosinţă. Iată că puterea locală nu scăpă nici de data asta ocazia să câştige capital de imagine de pe urma bieţilor sinăieni cu grave probleme locative!

După cum se ştie, în ultima şedinţă a Consiliului local aleşii noştri au votat un proiect de hotărâre prin care a fost aprobată lista de prioritate a cetăţenilor evacuaţi / evacuabili din casele naţionalizate care urmează să primească o locuinţă socială în blocul de pe Aleea Kusadasi. Bineînţeles, puterea locală s-a grăbit să facă publică lista pe site-ul Primăriei, ca să vadă toată lumea, foarte clar, ce mare grijă au politicienii care conduc oraşul, de sinăienii cu grave probleme locative. Evident că nu puteau pierde aşa o ocazie acum, că se apropie vertiginos campania electorală pentru alegerile din vară. Este foarte clar că momentul dării în folosinţă al acestor ultime locuinţe sociale va constitui una din piesele de rezistenţă ale strategiei electorale a conducătorilor oraşului pentru a-şi surclasa adversarii politici, profitând de necazurile şi suferinţele celor care au atât de mare nevoie de un acoperiş deasupra capului. Înmânarea cheilor apartamentelor şi garsonierelor sociale către viitorii beneficiari va fi, cu siguranţă, un moment exploatat la maxim pentru cei ce-şi doresc un nou mandat. Nu ne îndoim nici de corectitudinea modul în care s-a făcut selecţia pentru cei ce vor primi aceste locuinţe sociale! La noi nu există părtiniri sau alte lucruri asemenea, pentru că totul se desfăşoară absolut legal. Poate şi din cauza asta s-au tot sucit şi răsucit creiteriile de acordare a acestor locuinţe, ca toată această poveste să fie o definiţie a corectitudinii. Nu-i aşa, domnilor politicieni? Oricum, cine are de înţeles, înţelege care este adevărul…
Ar fi cazul ca sinăienii să-şi amintească de faptul că aceste blocuri sociale trebuiau finalizate prin 2008-maximim 2009. Chiar politicienii promiseseră clar şi răspicat acest lucru. Printr-o simplă operaţie aritmetică observăm că au trecut mai bine de şase ani de la fericitul „ultimatum“. La fel de rău este că sinăienii nu-şi aduc aminte nici că ministerul de resort a trimis în decursul ultimilor ani bani mai mult decât suficienţi pentru finalizarea acestor locuinţe. Însă, de fiecare dată puterea locală a tărăgănat problema. Motivaţiile şi scuzele acesteia au fost mai mult decât puerile: ba că e de vină constructorul, ba că aşa şi pe dincolo…. Şi de fiecare dată o parte din bani s-au întors de unde au plecat, iar sinăienii care aveau nevoie de o locuinţă socială au rămas cu privirea în gol. Bref: Am vrea să ştim de data asta dacă puterea locală într-adevăr va trage de timp fix până în campania electorală sau va face această abilă manevră exact cu prilejul sărbătorilor de Paşte, ca efectul să fie maxim şi oamenii să poată asocia Sfânta sărbătoare cu binefacerile politicienilor. Suntem convinşi că nu le pasă dacă oamenii mai aşteaptă câteva luni până să se mute în noile locuinţe, aşa cum nu le-a păsat în toţi aceşti mulţi ani! Asta ar însemna să-şi dea încă o dată arama pe faţă şi să arate lumii adevăratul lor chip!

You may also like...

Leave a Reply