„Şcoala altfel“ la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni

afis-725x946

În săptămâna 11 – 17 aprilie 2016 s-a ţinut, la Buşteni, Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete” la care au participat eleve din 38 de ţări. Deschiderea a avut loc la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni luni, 11 aprilie, cu un program folcloric susţinut de dansatori şi cântăreţi prahoveni şi a continuat cu cuvinte de „bun venit” adresate participanţilor de către primarul Buşteniului, domnul Emanoil Savin, şi de către organizatori încheindu-se cu prezentarea echipajelor. Olimpicii au mai avut ocazia să participe la o serie de manifestări care au loc la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, după cum urmează:
– miercuri, 13 aprilie 2016, un „Recital cameral”- violoncel şi pian, susţinut de Maria Izabela Ghergu şi Teodora Ţepeş înlesnit de Fundaţia „Adriana şi Martin Sternin” şi Centrul Cultural „Aurel Stroe”;
– joi, 14 aprilie 2016, o conferinţă ţinută de organizatori şi profesorii evaluatori. În pauză a concertat la pian Ana Antonia Tudose, elevă la Liceul de Artă din Ploieşti.
– vineri, 15 aprilie 2016, a avut loc festivitatea de premiere şi închiderea oficială a olimpiadei.
În săptămâna 18-24 aprilie 2016 Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni se raliază la Programul Naţional „Şcoala altfel. „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, cu o serie de oferte artistice şi culturale, după cum urmează:
– marţi, 19 aprilie 2016, elevi ai şcolilor buştenene au primit vizita unor elevi din Vaslui în cadrul unor schimburi de activităţi cultural-artistice.
– miercuri, 20 aprilie 2016, la ora 11.00, elevi ai şcolilor din Buşteni vor participa la un simpozion pe tema „Meloterapia sau terapia prin muzică”, susţinut de profesorul Marin Guşter. Este al III-lea simpozion dintr-un ciclu de simpozioane şi activităţi practice pe teme muzicale susţinute de distinsul profesor în ultimii ani în cadrul programului ”Şcoala altfel”. Tot miercuri 20 aprilie 2016, la ora 19.00, „Pianul călător“ va poposi la Buşteni cu un concert „Romantic exclusiv. Chopin”, susţinut de Horia Mihail. Născut în 2011, la iniţiativa şi cu sprijinul Radio România Cultural (care a şi pus la dispoziţe un pian recondiţionat), Proiectul Naţional „Pianul călător” îşi propune realizarea unor turnee concertistice printr-o serie de oraşe din ţară şi din Republica Moldova, în perioada 24 martie – 21 mai, cu recitaluri ale pianistului Horia Mihail. Anul acesta Buşteniul este onorat pentru a V-a oară cu prezenţa, pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe”, celebrului pianist, de două ori alături de violonistul, la fel de celebru, Gabriel Croitoru şi a III-a oară în cadrul proiectului la care ne referim. Intrarea la concert va fi liberă şi, prin urmare, ne aşteptăm la un public cât mai numeros care să se bucure de romanticele acorduri ale muzicii lui Chopin în interpretarea virtuoasă a celebrului pianist. Joi, 21 aprilie 2016, la ora 10.30, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” va avea loc un simpozion pe tema „Stop violenţei în familie”, organizat de Asociaţia Femeilor din România şi „AFRI Impreună“. Începînd de vineri, 22 aprilie şi până duminică, 24 aprilie 2016 va avea loc, la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, cea de a XXI-a ediţie a Festivalului naţional al Teatrelor de Revistă pentru copii. Timp de trei zile, în cadrul festivalului, se vor întrece copii talentaţi ai Palatelor şi Cluburilor Copiilor din diferite localităţi din ţară.

You may also like...

Leave a Reply