Interimarului Mircea Cocă nu îi pasă decât de lucrările edilitare bine făcute

DSCN3485   DSCN3456

În „sarabanda ciolaniadei” ce se amplifică acum cu fiecare zi care se apropie de rezultatul alegerilor locale când, parcă, nimic nu mai interesează pe nimeni, când va curge lapte şi miere pe toate drumurile ţării pline de gropi şi când unii dintre „dragii“ noştri politicieni se plimbă cu cortul de la un partid la altul, (ne referim numai la Comarnic!) în speranţa că „vor prinde” în colţii ascuţiţi ciosvârta mult visată. Sunt şi edili care nu trag aceste „sfori” de care atârnă corupţia generalizată a acestor meleaguri carpatine.
E firesc ceea ce se întâmplă astăzi, pentru că asta presupune democraţia: lupta civilizată dintre politicieni în care cel mai gospodar politruc e firesc să câştige scaunul puterii locale. Că asta, în foarte multe cazuri, nu se întâmplă pe plaiurile noastre mioritice, e o altă poveste pe care am „bătătorit-o” de-atâtea ori încât riscăm să devenim plicticoşi, atotştiutori şi făcători de minuni. E momentul să lăsăm lucrurile să decurgă aşa după cum îl taie pe fiecare capul că, la urma urmei, e vorba de viaţa fiecăruia şi doarme sau visează de cum îşi aşează aşternutul. Noi, însă, să ne vedem în continuare de treaba noastră scoţând realitatea la suprafaţă, aşa după cum am făcut-o mereu, după puterile noastre, spre corecta dumneavoastră informare, iubiţi cititori. Rămâne, după cum am mai spus, ca domniile voastre să trageţi linie şi să adunaţi sau să scădeţi când vă veţi „trezi” (!?!?) cu ştampila în cabina de vot. Bunăoară, edilul interimar al Comarnicului, ing. Mircea Costin Cocă, candidat din partea organizaţiei PNL la scaunul puterii locale, pe lângă „fierberea” întocmirii hârtiilor necesare acestui eveniment important din viaţa oraşului şi care trebuie depuse în termen la birourile electorale îşi găseşte timp şi pentru supravegherea lucrărilor de betonare a drumurilor publice cu declivitate mare aprobate şi menţionate în „Lista betonărilor pe 2016“ din hotărârea Consiliului local nr.11 din 4.02.2016/2016. Acum să nu fim răutăcioşi şi absurzi trăgând concluzia că primarul nostru interimar nu ar fi ce trebuie în aceste vremuri foarte agitate în comunitate şi în administraţia locală pe care „o păstoreşte”. Ca să nu mai lungim vorba: asta a vrut, asta are!… Mai adăugăm numai că şansa a fost de partea lui, în sensul că aceste betonări de drumuri „l-a prins” în jilţul cel mai înalt al primăriei. Dacă primar interimar era pe vremurile astea unul din domnii Ciprian Peticilă, Sorin Popa, Cristian Popa, Sorin Peticilă, Cristian Ciutacu – candidat la scaunul de primar – etc. şi făceau asemenea lucrări pentru comunitate, evident că îl menţionam pe acela dintre dânşii ca „autor” al acestor fapte numai dacă se încumetau să le execute. Firesc ar fi ca acestea să încline favorabil balanţa necruţătoare a votului. Dar ce mai este normal, astăzi, la români, ne puteţi spune?…
***
Iată-ne ajunşi în cartierul Podul lui Neag, pe drumul ce urcă pe lângă Valea Obielii până în sus, în vârful muntelui Pleaşa. Aici s-au turnat circa 370 mp de beton carosabil, din care 170 mp cuprind reparaţii necesare ce au trebuit aduse podului peste Valea Obielii, construit prin 2007 de către SC Apasco SA Măneciu, iar circa 200 mp în pantă cu declivitate mare, acces parte superioară. Aceste cantităţi le „dăm” sub rezervă până ce „Comisia de recepţie a lucrărilor” va pune metru pe ele”, e declaraţia unui reprezentant al Biroului de Urbanism, funcţionar public ce face parte din comisia menţionată mai sus.
Întotdeauna „martorii” sunt necesari într-un „proces” (fie el de acest fel). Iată-le declaraţiile:
Vişan Laurenţiu, Podu lui Neag, 12: „Este foarte bine că s-au betonat aceste tronsoane de drum, în pantă. Însă ceea ce s-a făcut ar trebui să continue. Ne-am chinuit atât la montarea traverselor de la intrarea în cartier. Să fiu cinstit, până acum n-a venit nimeni din primărie să stea de vorbă cu noi. (Ies de prin curţi două doamne care vor să se fotografieze cu primarul interimar în „mijlocul” betonului turnat. „Aşa, ca să moară lumea”, zice una dintre ele, luându-l de braţ pe „actorul” nostru).
Vişan Constantin, Podul lui Neag, 12: „Până aici s-a făcut totul bine, dar nu se poate abandona betonarea în întregime a drumului. Eu nu fac acum campanie electorală, dar am promis, şi ţin să spun în colţişorul nostru, că e singurul primar ce ne-a băgat în seamă!”
Radu Bârlică, Podul lui Neag, 17: „S-a făcut bine ce s-a făcut. Era şi timpul, zic eu. Dar ar mai fi o problemă cu zidul din piatră, undeva mai jos, ce stă gata să se prăvale în drumul public!” (Atenţie biroul de urbanism!)

***
Acum suntem pe „Cărbunariţă”, cartierul Ghioşeşti, la intrare partea de sus. S-au înlocuit traversele deja „ostenite” cu un strat de beton ce acoperă carosabilul drumului în suprafaţă de 200 mp. Iată ce ne spun o parte din oamenii veniţi să dea ochii cu primarul interimar! Constantin Cristian Codreanu, Ghioşeşti, 55: „S-a făcut o treabă bună cu această betonare! Lumea de-aici e mulţumită. Bine ar fi ca lucrurile să nu se oprească aici, să se continue în acelaşi ritm până ce drumul va fi complet modernizat”.

Piciorea Gheorghe, Ghioşeşti, 221: „Lucrarea e O.K.!” Şi zâmbeşte din gura podului cu fân.

Şuţu Vasile, Ghioşeşti, 221: „E o lucrare pentru care ne-am luptat de 12 ani, de pe vremea primarului Botoacă. Iată, astăzi, s-a rezolvat. Cocă Mircea merită să fie primar!”
***
Pe uliţa „Comănoilor“ din cartierul Ghioşeşti, şi unde nu sunt finalizate lucrările de canalizare, ar trebui, în zona cu declivitate mare, să fie aproximativ 400 mp de drum betonat conform „Listei Antemăsurătoare betonări 2016“, ultimul cuvânt avându-l, după cum ne-am pronunţat însă, Comisia de recepţie a lucrărilor. Iată ce ne spun „martorii”:
Cornel Comănoiu, Ghioşeşti, 238: „Lucrarea (betonarea) e ca la carte! Începutul e bun, după cum se vede, dar neapărat trebuie continuate lucrările până la drumul principal (la Baicu, după ce se va face canalizarea străzii) şi până la şoseaua principală, forestieră – Făcăleţ, 245“.
Mihai Comănoiu, Ghioşeşti, 238 – propus consilier local din partea PNL: „A dispărut” cu primarul interimar înspre partea de sus a străzii. Revin după un timp cu lămuriri. „A fost o întâlnire cu cetăţenii din zonă (circa 12 persoane) în care s-au ridicat problemele legate de starea drumurilor şi de întârzierile în execuţie a lucrărilor de canalizare”. Mircea Costin Cocă: „Am verificat calitatea lucrărilor de betonare proaspăt executate şi am dialogat cu cetăţenii pe probleme gospodăreşti. Voi face eforturi financiare pentru continuarea lucrărilor de betonare pe încă un tronson (partea de sus, spre Făcăleţ), pentru îmbunătăţirea circulaţiei rutiere fiind pante cu declivitate mare. Voi interveni, îi asigur pe cetăţenii din zonă, pe constructorul de canalizare pentru finalizarea lor. Consider că întâlnirea cu cetăţenii de aici a fost constructivă. Doresc cetăţenilor oraşului un Paşte luminos şi sănătate multă”. Punct şi de la capăt.

***
Mai este puţin timp şi se va trage cortina. „Actorii” deja se pregătesc să urce pe scena politică. Să vă ajute Dumnezeu ca să-i „mirosiţi” pe cei care s-au urcat pe ea numai din interese personale, fără să le pese de noi, cei care „alergăm” cu lingura prin strachină în speranţa găsirii unei legume, şi aia chircită de tot!…

You may also like...

Leave a Reply