„Planurile nu izbutesc când lipseşte o adunare care să chibzuiască, dar izbutesc atunci când sunt mai mulţi sfetnici!”

Sorin Popa, candidat la Primăria oraşului Comarnic, din partea organizaţiei PSD Comarnic, şi-a propus mai întâi de toate formare unei echipe care să lucreze în interesul comunității. „Planurile nu izbutesc când lipseşte o adunare care să chibzuiască, dar izbutesc atunci când sunt mai mulţi sfetnici”. Echipa poate face mai mult decât o singură persoană! Ca să atingă potenţialul sau să încerce să facă ceea ce pare imposibil, Sorin Popa a considerat că trebuie să facă parte dintr-o echipă competentă care, ca și el, pune interesele cetățeanului înaintea intereselor personale. Deşi pare un clişeu, următoarea afirmaţie pentru el este adevărată: mulți iau parte la competiţie, însă echipele sunt cele care câştigă campionatele. Principalul avantaj, atunci când lucrezi în echipă, este acela că nu eşti singur atunci când îţi este greu sau atunci când te bucuri de o realizare. O echipă bine construită permite membrilor să se concentreze fiecare pe valorificarea propriilor talente şi competenţe, astfel încât eficienţa creşte foarte mult. Munca în echipă dă roade atunci când formaţiunea funcţionează precum un TOT UNITAR, atunci când toţi membrii echipei au un ţel comun. O echipă adevărată este formată din persoane care se completează şi se stimulează reciproc într-un mod pozitiv. „A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes!”

Sorin Popa și echipa organizaţiei PSD au în vedere următoarele aspecte:

ECONOMIA

Considerăm că este fundamentul dezvoltării oraşului. Propunem:
– o schimbare radicală de viziune. Primăria nu mai trebuie să se mulţumească să împartă banii care îi vin la buget (se menţionează încetarea cheltuirii aberante a banului public!), ci trebuie ca prin investiţiile pe care le face să atragă investitori, aceştia aducând locuri de muncă şi bani mai mulţi la buget.
atragerea de fonduri europene în vederea construirii unei grădiniţe cu program prelungit, a unor locuinţe sociale, a unor locuinţe de serviciu pentru cadre didactice, medici, tineri absolvenţi de studii superioare şi alte categorii; crearea unui spaţiu verde de agrement pentru copii şi adulţi; crearea unui spaţiu ce vizează activităţile extraşcolare (sală pentru festivităţi); construirea unei stâne turistice la baza muntelui Pleşuva; achiziţionarea unei maşini de gunoi şi a unei autospeciale pentru stingerea incendiilor.

INFRASTRUCTURA

– remedierea deficienţelor din proiectele anterioare ale administraţiei locale şi finalizarea acestora (asfaltarea drumurilor şi pietruirea celor lăturalnice, unde nu este posibilă asfaltarea sau betonarea);
extinderea reţelei de apă potabilă la nivelul întregului oraş (renegocierea contractului cu Hidro Prahova, în vederea ieftinirii metrului cub de apă);
– extinderea iluminatului şi instalarea de becuri economice;
realizarea unui sens giratoriu în punctul Piaţa Comarnic, amenajarea intrării din DN1 în cartierul Podul Lung;

TRANSPARENŢA DECIZIONALĂ

– permiterea accesului cetăţenilor la activităţile şi deciziile primăriei;
– crearea unui sistem on-line de urmărire a stadiului rezolvării petiţiilor cetăţenilor;
– crearea unui sistem on-line de urmărire a plăţilor primăriei;
– permiterea accesului cetăţenilor la dezbaterile comisiilor primăriei, la şedinţele Consiliului local;
– organizarea de dezbateri publice pe proiecte majore ale primăriei;
– organizarea de întâlniri lunare, organizate în cartiere, cu cetăţenii;
– montarea unor cutii poştale în fiecare cartier, în vederea depunerii sesizărilor şi nemulţumirilor, dar şi sugestiilor pe care le au cetăţenii cu privire la desfăşurarea activităţilor din oraş;
– înfiinţarea unor aviziere în fiecare cartier pentru informarea populaţiei cu privire la activităţile primarului şi a Consiliului local.

EDUCAŢIA ŞI OPORTUNITĂŢILE PENTRU COPII

Nu ne vom mărgini doar la a consolida pereţii şcolilor şi grădiniţelor şi la modernizarea acestora, ci ne vom implica în stimularea procesului educaţional.
organizarea de către primărie de activităţi extraşcolare, cercuri pe discipline de învăţământ, activităţi sportive gratuite;
– susţinerea organizaţiilor sportive (de dans, karate, fotbal etc.).

PROTECŢIA SOCIALĂ

– analizarea riguroasă a cazurilor sociale existente în oraş şi acordarea de ajutor în funcţie de necesităţile fiecăruia.

ÎNCURAJAREA CRESCĂTORILOR DE ANIMALE

– asigurarea suprafeţelor de păşunat în funcţie de numărul de animale pe care le deţine fiecare.

Ne mai dorim:
– înfiinţarea unui centru de consultanţă gratuită pentru proiectele europene solicitate de cetăţeni;
– organizarea de cursuri gratuite pentru cetăţeni în diferite domenii;
– înfiinţarea unui club al pensionarilor.

Nu există probleme pe care să nu le putem rezolva împreună, ci există foarte puţine probleme pe care să le putem rezolva singuri. Munca în echipă este cheia marilor realizări. Aşa că dorim să vă alăturaţi echipei noastre! Este nevoie de noi şi de dumneavoastră!

You may also like...

Leave a Reply