Reguli noi pentru comercianţii sinăieni. Putera locală nu se sfieşte să perceapă taxe chiar şi de la persoanele considerate cazuri sociale!

Aşa după cum am afirmat în repetate rânduri, aleşii noştri dovedesc o apetenţă enormă pentru elaborarea diverselor acte normative ce cuprind reglementări stricte ale unor activităţi economice ce se desfăşoară la noi în oraş. Neobosiţi, redactează tot felul de regulamente care mai de care mai stufoase şi mai sofisticate, parcă nelăsând să le scape nici cel mai mic amănunt. Totul este luat la bani mărunţi, de avem impresia că la capitolul respectiv tindem spre perfecţiune.

TEORIA CA TEORIA, ÎNSĂ PRACTICA…

Tocmai de aceea am crezut că măcar la capitolul teorie stăm bine, dacă la practică ne bâlbâim mereu foarte tare. Însă, iată că nici acest lucru nu se adevereşte. O anecdotă de prin popor spune că cea mai cărnoasă parte a unei găini este… gâtul. Asta pentru că oricât te-ai chinui să mănânci din el până la urmă tot mai rămân câteva fire de carne ascunse printre oscioare. Cam aşa pare să se întâmple şi cu regulamentele elaborate de edilii noştri. Oricât s-ar strădui să le cizeleze şi să le aducă spre perfecţiune întotdeauna se mai găseşte câte ceva de adăugat sau modificat. Şi astfel treaba trebuie luată din nou, şi din nou de la capăt. În ultima şedinţă a consiliului local aleşii noştri au aprobat (era să spunem că l-au şi dezbătut, dar suna a pleonasm!) un proiect de hotărâre care priveşte modificarea şi completarea HCL 145/2015 legat de aprobarea Regulamentului de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă în oraşul Sinaia. Complexă problemă, altminteri le-ar fi ieşit din prima încercare varianta aplicabilă practic a regulamentului respectiv… Dar, cum astfel de aspecte nu trebuie niciodată tratate cu superficialitate, tot e mai bine, chiar şi mai târziu! (Citiţi în ediţia tipărită)

You may also like...

Leave a Reply