Din seria „Aceste parafraze… ne doare!”: ”Veşnicia s-a născut la… Sinaia”. Avem proiecte pe termen lung şi foarte lung! De ce nu, proiecte… eterne?

Trăim într-o lume tridimensională, lucru pe care îl ştie chiar şi un elev de şcoală! Totul pare relativ simplu la prima vedere, însă treburile tind uneori să se complice, din varii motive… În ceea ce priveşte oraşul Sinaia, se pare că problema se acutizează atunci când vine în discuţie dimensiunea numită lungime. Cuvântul în sine are semnificaţii ceva mai largi, putând fi utilizat şi pentru descrierea unei perioade de timp! Pentru mai buna înţelegere a lucrurilor e nevoie de un exemplu concret: 22 de ani reprezintă o perioadă foarte lungă de timp. Atâta timp s-a scurs de când au fost demarate lucrările la noul spital orăşenesc. Ţinând cont de anumiţi factori (dezvoltarea oraşului şi creşterea semnificativă a populaţiei, etc) putem defini un interval de aproape 12 ani ca fiind, la fel, o perioadă foarte lungă de timp. E timpul care a trecut de când actuala putere locală a venit la cârma Sinaiei şi nu a mişcat un pai pentru construirea noului spital orăşenesc, deşi cunoştea imensa necesitate pentru un astfel de obiectiv în zonă!

CINE A SPUS CĂ-I GREU SĂ PROMIŢI?

La fel, nepermis de lung este şi timpul scurs – evident, în defavoarea sinăienilor, dar nu numai! – de când, în campania electorală dinaintea alegerilor locale din 2012(!) politicienii, avizi de un nou mandat la conducerea „vacii de muls” denumită Sinaia, promiteau solemn, într-o broşură frumos colorată, că se va pune urgent mâna la treabă ca sinăienii (plus toţi ceilalţi aflaţi în nevoie) să aibă numaidecât un spital nou şi modern! (Citiţi în ediţia tipărită)

You may also like...

Leave a Reply