Sinaia, un loc de poveste! Cu politicieni care spun… poveşti

Un personaj binecunoscut sinăienilor, care face parte integrantă din vârful ierarhiei politico-administrative, de altfel cunoscut şi ca un valoros editorialist, intrase cu ceva timp în urmă pe drumul spinos dar plin de satisfacţii al cunoaşterii naturii umane. Ne vedeam deja paşii luminaţi de profunzimile abisale ale unor aşa-numite „exerciţii de sinceritate“…

GLASUL PUTERNIC ŞI SINCERITATEA…

Lucrurile căpătau încă de pe vremea acestor revelaţii filozofice valenţe ample, puternice. Era vorba nu doar de a-i identifica şi aprecia la justa valoare pe cei care s-au dovedit oameni de acţiune, care s-au ţinut întotdeauna de promisiune. Asta mai ales că s-a subţiat alarmant linia care-i desparte pe oameni care cu adevărat se ţin de cuvânt şi fac ce au spus de aceia care doar vorbesc cu glas tare special să se facă auziţi şi nu le pasă dacă prin inacţiunile lor până la urmă ajung să facă rău semenilor. Autorul acestor cugetări pe care le împărtăşea acum câtăva vreme cu opinia publică sinăiană se temea, la fel ca şi noi de altfel, că destul de des vom întâlni oameni care nu au altceva decât voci puternice şi ale căror acţiuni sunt strict de faţadă şi au gust cam amar.

A SOSIT CEASUL REÎNTÂLNIRII!

În momentul de faţă, cu un firesc nod în gât care apare întotdeuna în situaţii similare, suntem brusc cuprinşi de teama că nu numai că o să reîntâlnim mereu şi mereu la infinit vocile puternice de care vorbea politicianul nostru, ci, mai grav, că nu vom mai putea scăpa de ele. În plus de asta, în anumite cazuri, situaţia devine mult mai gravă datorită faptului că aceste voci puternice influenţează uneori chiar covârşitor electoratul sinăian şi întreaga urbe are de suferit, aşa după cum se poate constata la toate nivelurile politico-administrativ şi social. Ca să dăm un exemplu la îndemână pentru toată lumea să ne referim la curăţenia oraşului. Acest capitol devine un laitmotiv atunci când trecem printr-o perioadă electorală. Politicienii noştri ştiu să pună accentul într-un fel aparte – bineînţeles prin intermediul harnicilor lăudători pe care îi folosesc cu astfel de prilejuri, deşi situaţia se ştie foarte clar că este aproape catastrofală. Ca atare, nu mică este mirarea oricui atunci când aude din partea mai marilor urbei declaraţii de genul: „oraşul farmecă pe ordine prin aspectul curat şi îngrijit al acestuia…“. Dacă ar fi o întâmplare izolată, o scăpare nevinovată a vreunui redactor, lucrurile ar fi trecut neobservate. E firesc să se întâmple şi greşeli. Însă, de data asta, lucrurile iau o amploare deosebită sub egida „unde să-ţi duci prietenii şi ce să le spui despre Sinaia“. Asta pentru că la noi ar exista locuri de poveste şi, mai mult decât atât, Sinaia are aspectul unei mult visate staţiuni de munte, aflându-se în concurenţă cu staţiunile din Austria şi Elveţia. Avem, ce-i drept, spaţii verzi, ronduri de flori, arteziene şi giratorii suficiente.

You may also like...

Leave a Reply