Reverberaţii acute la bâlci…“Care este“! Sau, mai bine spus, care… au fost! Parafraze actuale: „Lupii! Am văzut lupii, la Sinaia!”

Ideea generică, lait motivul dacă vreţi al bâlciului forever din toamna aceasta – de care nu am scăpat, dar, din fericire, am trecut repede – a fost cuvântul “inspiraţie“! Cu toate cele care pot decurge din definiţia aceasta… E bine să fii imaginativ, atâta timp cât rodul gândirii tale nu interferează – mai ales în mod negativ – cu lumea din jur. Atunci când vrei să le impui celorlalţi rodul imaginaţiei tale ca şi cum ar fi un lucru benefic şi, când colo, are un rezultat ca cel de la bâlci, problema se schimbă. Au de suferit zeci, sute de oameni şi mai ales bugetul local. Nu suntem convinşi că sinăienii ar fi fost de acord – asta în cazul în care administraţia locală i-ar fi luat în seamă cu această ocazie – să plătească pentru toate „imaginaţiile“ de la bâlci. 

A fost o propunere cât se poate de generoasă ca idee. De aceea am stat cu urechile ciulite pe mass-media judeţeană şi naţională. Reverberaţiile bâlciului tomnatic nu s-au ridicat la măsura aşteptărilor. Ca dovadă, Sinaia iarăşi nu a mai fost Sinaia şi faptul că nişte tineri s-au costumat de epocă, iar grătarele au fost încinse şi ceaunele (cu reacţie şi burlane de evacuare) au clocotit nu au făcut ca evenimentul să capete vreo amploare mai deosebită. (Citiţi în ediţia tipărită)

You may also like...

Leave a Reply