„Consider că este obligaţia mea să nu le înşel aşteptările cetăţenilor care mi-au acordat încrederea lor“!

Sorin Popa, noul primar al oraşului Comarnic, se dovedeşte un interlocutor plăcut. A acceptat fără rezerve să răspundă la câteva întrebări care-i preocupă pe locuitorii oraşului nostru, răspunsuri aşteptate cu interes de cetăţeni.

Cristian Moacă: Cum aţi prezenta în câteva cuvinte oraşul Comarnic?

Sorin Popa: Comarnicul e locul unde am văzut lumina zilei, locul unde am copilărit. E spaţiul în care mă simt în largul meu şi, chiar dacă nu se deosebeşte cu mult de alte localităţi din zonă, cu siguranţă ca şi ceilalţi locuitori care sunt mândri de el, creează o fascinaţie aparte. Aici m-am bucurat de copilărie, aici mi-am făcut o mulţime de prieteni. Părinţii mi-au fost tot timpul alături cu o mângâiere, cu un sfat, dragostea parintească împărţind-o cu mine, dar şi cu ceilalţi trei fraţi ai mei. Toţi am format o familie unită, respectată de oameni.

Cristian Moacă: Care sunt principiile după care vă ghidaţi în viaţă?

Sorin Popa: Îi respect pe cei cu care mă intersectez, lucru elementar şi de bun simţ, acord sprijinul meu celor care au nevoie de el (familie, prieteni, colegi, subalterni), îmi recunosc defectele, încerc să le îmbunătăţesc sau să le schimb în bine. Un alt criteriu după care m-am ghidat în viaţă a fost şi este credinţa în Dumnezeu. EL mă însoţeşte şi mă luminează peste tot pe unde mă port paşii.
Credinţa, familia, empatia faţă de cei din jur sunt pilonii pe care mi-am construit viaţa.

Cristian Moacă: Au trecut două luni şi jumătate de când vă aflaţi în funcţia de primar al oraşului Comarnic. Ce aţi reuşit să faceţi în această perioadă?

Sorin Popa: Obligaţia mea morală (şi concretă în acelaşi timp) este să nu-i dezamăgesc pe oameni. Au avut încredere în mine, mi-au dat dreptul să iau decizii în numele lor. Trebuie să am grijă să nu le înşel aşteptările. Votul lor e zestrea mea, avuţie pe care pot s-o sporesc prin puterile mele sau s-o pierd cu uşurinţă pe greşelile mele. Prioritatea numărul 1 în aceste două luni şi jumătate a fost infrastructura stradală. În această perioadă am efectuat lucrări de îndreptare, curăţare şi balastare a drumurilor în toate cartierele: Poiana, Ghioşeşti, Podul-Lung, Vatra-Satului. Am creeat ceva disconfort, dar oamenii au fost de înţeles. Ca o mică paranteză, menţionez cu părere de rău că administraţiile PDL care au condus Comarnicul în ultimii 12 ani au maltratat drumurile oraşului, au lucrat neprofesionist, au efectuat lucrări fără autorizaţii de construcţie în marea majoritate a cazurilor, lucrări situate la limita legii, ducând toate aceste cârpeli pe reparaţii şmechereşte şi electoral în acelaşi timp. E de notorietate ziua de 4 iunie 2016, sâmbăta dinaintea alegerilor locale, când cohorta PDL turna asfalt în cartierul Podul-Lung. Dorea să îngraşă porcul electoral în ajunul alegerilor. Porţiunea de drum din Ghioşeşti (Geo-Oancea), asfaltată în regim de urgenţă electorală, e altă calamitate produsă de fosta adimistraţie. Asfalt aruncat pe drum, fără rigole, apa curge liniştită pe mjlocul drumului şi în curţile oamenilor… Decizii catastrofale, bani risipiţi, nesimţire crasă.

Cristian Moacă: Care sunt cele mai importante probleme din Comarnic care necesită preocupare majoră din partea dumneavoastră?

Sorin Popa: Situaţia financiară dobândită e dezastruoasă. Avem fonduri europene de rambursat pentru lucrări nefinalizate, în valoare de 4,6 milioane lei. Trebuie să accesăm în regim de urgenţă un credit care să acopere gaura neagră provocată de incompetenţa fostei administraţii – o pată ruşinoasă pe obrazul oraşului – altfel intrăm în incapacitate de plată. Vom face demersuri la instituţii de specialitate ale statului cu documente, situaţii de lucrări etc. Aceste instituţii de specialitate vor analiza actele prezentate de noi şi vor lua măsurile care se cuvin. În acelaşi timp nu stăm cu mâinile în sân, nu jelim, căutăm soluţii financiare de redresare. Căutăm investitori care să înfiinţeze locuri de muncă, investitori care să aducă bani la bugetul local. O rază de lumină se întrevede la Fabrica Vulturul, unde ne aflăm în discuţii cu un investitor dispus să creeze (în această locaţie) între 50 şi 200 locuri de muncă.

Cristian Moacă: Tinerii constituie segmentul de populaţie care creează emulaţie şi entuziasm în comunitate. Cum îi implicaţi în viaţa colectivităţii?

Sorin Popa: Tinerii reprezintă bogăţia oraşului, comoara noastră de nepreţuit. Avem parteneriate solide cu asociaţiile culturale şi sportive ale tinerilor noştri. Zestrea Carpaţilor, Asociaţia Centrul Cultural, Clubul copiilor “Martha Bibescu”, Clubul sportiv “Vulturul Comarnic” fac cinste localităţii noastre. Au obţinut premii importante la concursurile naţionale la care au participat. Tinerii sunt mândria noastră.

PARTE A DOUA A INTERVIULUI O PUTEŢI CITI ÎN EDIŢIA VIITOARE A PUBLICAŢIEI NOASTRE

You may also like...

Leave a Reply