Încet, cu sfială, spre vitoria finală! La noul spital se lucrează din plin: trei muncitori fluieră sus pe placă cu mâinile în buzunare, în plină zi lucrătoare

Parcurgând un anumit model – pentru că Sinaia este de câteva luni bune într-un prelungit stand-by – se pare că la fel se desfăşoară şi lucrările la noul spital. De curând am vrut să vedem la faţa locului cum se prezintă lucrurile. Cum mai merge treaba şi, bineînţeles, cu câtă sârguinţă şi aplomb se lucrează. Asta pentru că, iată, vremea de afară este absolut generoasă cu noi, deşi ne apropiem vertiginos de luna octombrie.

DOUĂ DECENII DE TĂRĂGĂNĂRI MĂREŢE

Sincer, am crezut că o să găsim un şantier duduind şi pufnind din plin a entuziasm şi că o să fim auziţi de hei-rupuri mobilizatoare. Însă lucrurile nu stau nici pe depare aşa! La cât e de lungă clădirea, ne-ar fi fost foarte de folos un binoclu pentru a-i zări pe cei doi, trei muncitori care „îşi făceau rondul“ sus, pe placa acoperişului. N-am înţeles exact ce operaţiune duceau la bun sfârşit, pentru că, pur şi simplu, se plimbau scrutând împrejurimea de la înălţimea celor patru nivele ale clădirii. Şi când te gândeşti că dacă n-ar fi trecut două decenii şi ceva, iar administraţiile locale care s-au perindat de-a lungul timpului de-atunci încoace şi şi-ar fi ţinut promisiunile, în ziua de astăzi am fi putut avea într-adevăr un spital modern. Dacă treaba n-ar fi mers „ca pe la noi“, în momentul de faţă clădirea noului spital ar fi avut nu mai puţin de şapte nivele. Asta e limpede. Ar fi însemnat implicit spaţiu mult mai mare pentru o gamă diversificată de specialităţi medicale şi, evident, da, posibilităţi mult mai generoase de cazare a pacienţilor internaţi pentru diverse afecţiuni. (Citiţi în ediţia tipărită)

You may also like...

Leave a Reply