Nici nu a terminat bine de lăudat noii stâlpi cu bec în vârf montaţi prin centru, că puterea locală vrea să… Cheltuim încă 5 milioane de lei pentru iluminatul public!

Nu mai încape nici o îndoială! Iluminatul public a ieşit în ultima vreme din conul de umbră în care zăcuse până nu demult. Acest lucru este reliefat prin cel puţin două aspecte, unul fiind legat de faptul că politicienii locali au plusat pe îmbunătăţirea iluminatului public din oraş în campania electorală.
Cel de-al doilea aspect se referă la faptul că odată cu măreaţa refacere a centrului pe bulevardul central au răsărit nişte stâlpi de iluminat destinaţi atât pietonilor, cât şi conducătorilor auto – care au un design absolut special, ceva între retro şi science-fiction. Nu ne opunem în nici un caz progresului şi modernizării! Numai că mai rămâne problema respectării prevederilor legale. În acest sens folosim ca argument un extras din Legea 230/2006 a iluminatului public care, din câte ştim, încă nu s-a abrogat. Art. 11 al acestui act normativ prevede că autorităţile administraţiei publice locale trebuie, printre altele, „să elaboreze şi să aprobe strategia locală de dezvoltare a serviciului de iluminat public cu consultarea prealabilă a cetăţenilor”. V-a întrebat cineva, dragi sinăieni, dacă sunteţi de acord sau ce părere aveţi atunci când au dispărut stâlpii înalţi de iluminat şi au apărut cei noi şi moderni pe bulevardul central? (Citiţi în ediţia tipărită)

You may also like...

Leave a Reply