La noi în oraş, în plan edilitar, chiar nimic nu poate ieşi bine din prima încercare. Haotica semnalizare rutieră sinăiană pune în dificultate toate categoriile de participanţi la trafic

În astfel de cazuri, stimaţi cititori, introducerile chiar nu-şi mai au rostul. Foarte multă lume a apreciat măreaţa refacere a centrului. Asta s-a observat în primul rând la votul din această vară. Mulţi dintre edilii noştri au câştigat încă un mandat. Îşi păstrează fotoliile călduţe şi funcţiile bine puse la punct din diverse unghiuri de vedere. Nu-i vorbă, unii chiar şi fac câte ceva pentru noi. La o privire mai atentă putem spune că există şi exces de zel.

ÎNAINTE, LA DREAPTA SAU… ÎNAPOI?

O dată cu măreaţa refacere a centrului trebuie să recunoaştem că am avut parte de o afluenţă de semne de circulaţie. Care mai de care mai explicite şi mai frumos colorate. În schimb, dacă le luăm la bani mărunţi şi le verificăm veridicitatea sau oportunitatea amplasării, veţi vedea că aceasta nu se îmbină prea tare cu… realitatea. Să luăm spre exemplu strada Octavian Goga. E vorba de semnele de circulaţie ce reglementează circulaţia pietonilor. Chiar la intrare pe această stradă observăm două semne de circulaţie care arată că pietonii au voie să traverseze. Ce rost are cel de-al doilea, amplasat mult mai departe decât aliniamentul trecerii de pietoni? În plus de asta strada are sens unic. Deci, nimeni nu ar putea lovi un pieton decât dacă ar circula pe contrasens. Lucru care am observat că nu s-a întâmplat în ultima sută de ani. Puterea locală ţine morţiş doar să înfigă în asfalt semnele de circulaţie pe care nu are unde le plasa, doar pentru că le-am plătit din bani publici şi acum le avem, dar nu e nevoie de ele? (Citiţi în ediţia tipărită)

You may also like...

Leave a Reply