Lipsa de fair-play şi loviturile sub centură vor caracteriza şi viitoarea campanie electorală?

Sinaia trece în momentul de faţă printr-o situaţie politică fără precedent. Este lipsită de câteva luni bune de conducere. Interimatul, la rândul lui, din câte se vede, are o eficacitate… ieşită din comun. Dar probabil că la asta se şi aştepta marea majoritate a oamenilor. În plus, actul administrativ are o desfăşurare absolut inedită. Primarul e suspendat din funcţia de primar! Dar, iată, iniţiază proiecte de hotărâre. Viceprimarul le semnează… Şi, bineînţeles, maşina de vot a Consiliului local îşi face datoria, votându-le fără să bage prea tare în seamă dacă aşa numita opoziţie locală are ceva de spus, dacă are comentarii, observaţii sau propuneri de îmbunătăţire a respectivelor acte normative. Şi uite aşa zilele trec una după alta, până la decizia finală a organelor abilitate. Singurul lucru care ne mai animă este speranţa din suflete că nu vom apuca să vedem haosul instaurându-se până în momentul în care treaba va fi clarificată şi vom şti cu precizie cine şi cum ne conduce. Însă până în acel moment mult aşteptat, care sperăm să fie totuşi într-un viitor cât mai apropiat, mai avem de trecut peste un prag atât practic, cât şi psihologic. V-aţi dat seama că este vorba de alegerile parlamentare care aproape că bat la uşă. Încercăm să rămânem pe cât posibil obiectivi şi nu avem nici cea mai mică intenţie să influenţăm în nici un fel opţiunea electoratului. În condiţiile menţionate mai sus, am vrea să vedem cum se va duce lupta politică electorală ce va urma. Va fi o luptă dură pentru că miza este una extrem de importantă. Şi, tocmai având în vedere faptul că Sinaia are acum probleme la cel mai înalt nivel, suntem curioşi să aflăm prin ce vom fi nevoiţi să trecem. La noi, nici în condiţii normale din punct de vedere politic, administrativ şi social, nu am avut parte de o luptă electorală dominată de fair-play! Cel puţin în ultimul deceniu… Puterea locală şi-a dat cam de fiecare dată arama pe faţă, nu au lipsit nicicând loviturile sub centură date adversarilor politici, demagogia a fost mai mereu la ea acasă, iar cei puternici din Sinaia au dovedit că nu au probleme cu scrupulele atunci când e să iasă învingători.

Să credem că lupta pentru parlamentarele din acest an va fi altfel datorită faptului că şi Sinaia trece printr-o situaţie specială? Greu de crezut acest lucru atâta timp cât pârghiile politico-administrative reuşesc totuşi să fie împinse în direcţia favorabilă a actualei puteri locale.

Deja, la noi în Sinaia, cuvinte gen „democraţie“ şi-au pierdut demult înţelesul primordial şi interesele personale şi de grup sunt realităţi la ordinea zilei.

La ce premise ar trebui să facem referire, la ce să ne aşteptăm bun în lupta din campania electorală care se apropie vertiginos, ca să credem că totul va fi un pur şi simplu exerciţiu democratic lipsit de o pestilenţială îmbâcsire a electoratului în scopul unor vădite interese politice?

You may also like...

Leave a Reply