De discursurile şi promisiunile politicienilor locali ne-am cam săturat! Deci, e firesc să ne întrebăm: ce-ar mai putea face concret pentru noi?

Un politician de anvergură mondială afirma într-un discurs celebru că „n-ar trebui să ne întrebăm ce poate face ţara pentru noi, ci anume, ce putem face noi pentru… ţară?“ Deşi e destul de dificil, am putea extrapola situaţia pentru Sinaia, întrebându-ne, într-un mod foarte direct, dar mai ales justificat, ce anume poate face pentru noi, sinăienii, Consiliul local? Noi pentru Consiliul local putem şi chiar face în permanenţă următoarele lucruri concrete. Înainte de orice le plătim indemnizaţiile, din banii noştri, mandatându-i prin votul nostru să ne apere interesele cetăţeneşti şi să ne ajute la rezolvarea unor probleme de aceeaşi natură. Doar la asta serveşte atât munca lor cât şi dreptul de vot pe care şi-l pot exercita atunci când vine vorba de aprobarea unor acte normative ce reglementează unele aspecte „decisive“ pentru urbe şi mai ales pentru „calitatea vieţii“ celor mulţi care o locuiesc!

APROAPE MEREU LA UN PAS DE… UNANIMITATE?

Deşi componenţa consiliului se schimbă o dată la patru ani, „metoda“ principală de lucru rămâne permanent neschimbată! Există o conlucrare de neimaginat, de parcă toţi membrii consiliului care alcătuiesc majoritatea politică ar fi o singură… entitate! Poate că, de fapt, asta se şi întâmplă. Obedienţa de care dau dovadă atunci când e vorba să voteze anumite proiecte de hotărâre ce sunt iniţiate „de sus“ fiind aproape inexplicabilă în condiţii normale… Chiar din momentul învestirii noului consiliu local am avut ocazia să ne dăm seama că nimic nu s-a schimbat, că perpetuează teama generalizată de a nu strica „ploile“ puterii la vârf, că avem parte iarăşi de un spectacol pueril de „marionete“ politice, cu toate implicaţiile nefaste pe diverse planuri pe care acest gen de comportament le poate aduce… (Citiţi în ediţia tipărită)

You may also like...

Leave a Reply