Uriaşa atenţie pentru cheltuirea banilor publici! Aleşii noştri au votat o nouă rectificare bugetară

Fără îndoială cel mai important punct de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului local desfăşurată luni, 31 octombrie a.c., l-a constituit o nouă rectificare bugetară. Iniţiatorul acestui proiect de hotărâre este nimeni altul decât primarul suspendat din funcţie, Vlad Oprea. Se pare că la noi suspendarea din funcţie nu are nici o legătură cu „grija“ pentru banii publici, căci, iată, un primar care nu mai are voie în sediul primăriei de ceva vreme nu-şi mai exercită efectiv funcţia, iniţiază rectificări bugetare… Am mai spus-o şi o repetăm! Nu suntem departe de a deveni oraşul, locul tuturor posibilităţilor, detronându-i astfel de la mare distanţă pe americani, unde poţi face tot ce vrei, dar în sensul bun al cuvântului.
Suma acestei noi rectificări bugetare este în cuantum de 266.300 lei. Trebuie să recunoaştem că e o oarecare diferenţă faţă de data trecută când numai suma destinată majorării capitalului social a SC Transport Urban se ridica la aproape două milioane de lei.

DĂ BUZNA PESTE NOI TVA-ul

Motivul acestei noi rectificări îl constituie, aşa după cum reiese dintr-o elocventă expunere de motive, este şi înregistrarea unor sume suplimentare la buget. Explicarea acestor operaţiuni ar necesita cunoştinţe de experţi contabili. Important e că cifrele dau cu plus. Nu mai aveam mult şi era să punem această rectificare la rubrica noastră de „veşti bune“.

CHELTUIELI NOI… ŞI PROBLEME VECHI!

Suntem convinşi că nu vă miră, stimaţi cititori, faptul că până şi la această nouă rectificare bugetară actuala putere locală a dezbătut foarte vehement şi a schimbat noile linii ce coordonează finanţarea blocurilor sociale. Vă aduceţi aminte, nu-i aşa? Blocurile ANL care erau promise să fie construite şi date în folosinţă prin 2008, 2009 şi nici acum, în 2016, încă nu sunt gata, datorită faptului că şi actualmente mai absorb bani pentru cheltuielile lor generale. Considerăm că nu are rost să intrăm în nuanţele fine ale contabilităţii de nivel înalt pentru că asta e treaba specialiştilor din primărie şi, fie că ne place, fie că nu, rămâne să ne încredem în consilierii locali atunci când aprobă astfel de acte normative. Fiind un proiect de hotărâre foarte important, aflat la început pe ordinea de zi, noua rectificare de buget a fost votată de consilieri. Şi asta contează!

You may also like...

Leave a Reply